403 bin aktarma, 465 bin ücretsiz geçiş yapıldı

Bartın Beledye Halk otobüslerinde 2017 yılında, 754 bin 500 liralık aktarma yapılırken, 1 milyon 162 bin 500 liralık da ücretsiz geçiş yapıldı.

2017 YILINDA 1 MİLYON 917 BİN TL’LİK ÜCRETSİZ GEÇİŞ YAPILDI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatıyla, Belediye Özel Halk Otobüslerinde 2011 yılında başlayan akıllı kart uygulaması ile bir yerden bir yere seyahat eden vatandaşlar, yarım saat içinde yaptığı diğer seyahat için ücret ödemiyor. Bu uygulama ile 2017 yılında, 754 bin 500 liralık aktarma yapılırken, 1 milyon 162 bin 500 liralık da ücretsiz geçiş yapıldı.
 

403 bin aktarma, 465 bin ücretsiz geçiş yapıldı

Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri’nde 2011 yılında başlayan Akıllı Kart uygulaması vatandaşların cebine yaramaya devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Akıllı Kart uygulaması ile 2017 yılında 246 bin Tam Biletli yolcu seyahat etti. Bu seyahatlerin devamında 64 bin 500’ü aktarma yaparak ücretsiz yolculuğuna devam etti. Yine aynı yıl içerisinde 2 milyon 110 bin öğrenci kardeşimiz Akıllı Kart ile seyahat etti. Bu seyahatlerin devamında aktarma ile 308 bin öğrencimiz ücretsiz olarak seyahatlerini sürdürdü. Emeklilerimiz de Akıllı Kart uygulamasını kullanarak 350 bin kez seyahat etti. Bu seyahatlerinde 31 bin kez aktarma yaparak ücretsiz uygulamadan faydalandı. Bu rakamların toplamında 403 bin 500 kez aktarma yapılarak 2017 yılında 754 bin 500 liralık önemli bir rakam, vatandaşın cebine kaldı” dedi.

465 bin kez ücretsiz yolcu taşındı   

Ücretsiz yolcu taşıma ile ilgili de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüslerimiz, Akıllı Kart üzerinden ücretsiz yolcu taşımaya da devam ediyor. Çeşitli sebeplerle ücretsiz seyahat etme hakkı olan vatandaşlarımız 2017 yılında 465 bin kez seyahat ederek ücretsiz geçiş yaptı. Bu seyahatlerin toplam tutarı 1 Milyon 162 bin 500 liradır. Vatandaşlarımız; Aktarma yolcu ve ücretsiz yolcu ile birlikte, 2017 yılında Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ile 1 Milyon 917 bin liralık ücretsiz seyahat etmiştir.  

Düzenli olarak denetleniyor

Belediye Başkanı Cemal Akın, Özel Halk Otobüslerinin düzenli olarak denetlenmesi ile ilgili de bir açıklama yaptı. Akın, açıklamasında, “Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Durağında bulunan 50 adet yolcu otobüsü, Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz birim tarafından düzenli olarak denetleniyor. Öncelikli olarak Yolcu Otobüsünü kullanan şoförlerimize, Belediyemizce düzenlediğimiz seminerlerinde iletişim eğitimleri verilmektedir. İl Emniyet Müdürlüğümüzle ortaklaşa yaptığımız program ile trafik güvenliği eğitimleri de verilmektedir. Şoförlerimiz, kılık kıyafetten davranış şekillerine kadar her detayı ile denetlenmektedir. Araçlarımızın tamamında ve durak içerisinde güvenlik kamerası ile sürekli kayıt yapılmaktadır. Tespit edilen olumuz davranışa ve tutumlarda ise belirlenen miktarda para cezası ile cezalandırılmaktadır. Otobüslerimiz de aynı şekilde belirli kriterlerden geçmektedir. Bu kriterlere uygun olmayan otobüslerin yolcu taşımasına izin verilmemektedir. Öncelikle otobüsün 2012 yılı ve üzeri modelde olma zorunluluğu vardır. Otobüslerimizin hepsinde engelli vatandaşlarımızın seyahat etmesine uyumlu şartlar sağlanmak zorundadır. Aksi halde yine yolcu taşımasına izin verilmemektedir. Otobüslerimizin motorları çevreye duyarlı olmalıdır. Kullandıkları yakıtlar dahi denetlenen otobüslerimizde maksimum 60 kişi taşınmaktadır. Özel Halk Otobüslerimizin halkımıza en iyi hizmeti vermesi için Bartın Belediyesi olarak kontrollerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme