Adam başı bakın kaç lira almışlar

İş vaadi ile dolandırıcılık yapan 2 şüpheli tutuklandı…

Bartın’da işe yerleştirme vaadiyle sahte evraklar düzenleyerek kandırdıkları kişilerden para alan şebeke üyesi biri kadın 2 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.   Şebeke üyelerinin şu ana kadar 6 kişiyi adam başı 40 bin TL para alarak işsiz dolandırdıkları öğrenildi.
.
İŞ VAADİYLE VATANDAŞLARI DOLANDIRAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ.
Edinilen bilgiye göre, Bartın Asayiş Şube Müdürlüğümüzce ilimizde işsiz vatandaşlarımıza kendilerini önemli kamu kurum ve kuruluşlarda çalıştığını söylemek suretiyle sahte evrak ile atamalarını yaptıklarını söyleyen ve karşılığında para alarak vatandaşları dolandıran şebekeye operasyon yapıldı.
 
İşsiz vatandaşları, çeşitli bakanlıklara ataması yapılmış gibi sahte evrak düzenleyerek atandığı ili dahi gösteren evrak gönderen şebeke üyelerinin bu yolla nitelikli şekilde dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.
Bartın Asayiş Şube Müdürlüğümüzce yapılan operasyonda biri kadın olmak üzere N.E ve S.K isimli 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
 
Vatandaşlarımızı devlet memuru yapma bahanesiyle paralarını alan şüpheli şahıslar S. K ve N. E Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Evrakta sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


 

Bakmadan Geçme