Aile boyu şebeke adliyeye çıkartıldı

Sosyal medya üzerinden ağına düşürdükleri vatandaşlara şantaj ve tehdit ile dolandıran şebeke üyeleri adliyeye çıkartıldı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE TESLİM EDİLDİLER
 (Lastik patladı operasyonu)
Ülke genelinde sosyal medya aracılığı ile yaşı küçük çocuklara ve kadınlara tanıştığı kişilerin güvenlerini kazanıp resimlerini aldırarak şantaj yaptırtmak suretiyle ve sosyal medya üzerinden tanıştığı kişilerden telefon numaralarını almak suretiyle arabamın tekeri patladı, annem hasta gibi söylemler ile vatandaşlarımızın duygularını suistimal ederek paralarını alan şebekeye operasyon yapıldı.
Aile boyu çalışan ve ülke genelindeki vatandaşlardan bu yöntemlerle 1.810.650TL’yi hesaplarına geçiren şüpheliler dolandırıcılık, cinsel taciz şantaj ve tehdit suçları kapsamında Bartın Asayiş Şube Müdürlüğümüzce 06.07.2019 günü Ankara, Kayseri ve Elazığ illerinde yapılan operasyon neticesinde yakalanmıştı.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan 6 şüpheli şahıstan S.Ö., Y.E, D.E ve F.S isimli şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden M.Ö ve C.Ç adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Bartın Asayiş ekipleri ülke genelinde bir şebekeyi daha çökerterek büyük bir başarıya imza attılar.

 

 

Bakmadan Geçme