Ak Parti il yönetiminden barınak ziyareti

'Yerdekilere merhamet edin ki göktekiler size merhamet etsin'

Ak Parti İl Başkanı Turhan KALAYCI, eşi Emine Hanım, İl Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe KAYA, Mukaddes BİLGİN, Hakan YURTSEVER, İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit DEMİR ile birlikte, geçtiğimiz günlerde Bartın Amasra yolu Uğurlar Köyü’nde bulunan Bartın Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
Bartın Valiliğinin katkılarıyla ilimize kazandırılan yaklaşık 400 hayvanın barınabileceği 7/24 hizmet vermeye başlayan Bartın Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde şu anda 150 adet hayvan dostumuz barınıyor.
Hayvana şiddeti kınıyoruz
Ak Parti Bartın İl Başkanı Turhan KALAYCI burada ihtiyacı olan hasta, yaralı, sakat ve saldırgan sokak hayvanlarının bakımı, rehabilitasyonu ile üreme kontrolü, kayıt altına alınma ve küpeleme hizmetlerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Her bir canlı için ayrı ayrı alanları bulunan; ameliyathane, besin hazırlama üniteleri, depoları ve ziyaretçiler için açık ve kapalı alanlarla tam donanımlı olarak faaliyet gösteriyor. Hayvanlara karşı işlenen suçların tümünü kınayan İl Başkanı Turhan KALAYCI Peygamber Efendimizin buyurduğu, "Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler (Allah ve melekler) de size merhamet etsin" sözlerini vurgulayarak sokak hayvanlarının değerinin altını çizdi.
HAYDİ Uygulamasını herkes kullanmalı
Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil ihbar uygulamasını her vatandaşın kullanması gerektiğini belirterek tüm hayvan severleri destek olmaya davet etti. 
HAYDİ uygulaması ile yardıma muhtaç hayvanlar tespit edilirken şiddete maruz kalan hayvanların da ihbarı yapılabiliyor.

Bakmadan Geçme