AK Parti sonuçlara itiraz edecek

AK Parti, Bartın şehir merkezindeki yerel seçim sonuçlarına itiraz etmeye hazırlanıyor.

169 OY FARKI VAR
Kesin olmayan sonuçlara göre bu seçimde yine MHP’den aday olan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 14 bin 24 oyla kazanırken, Ak Parti 13 bin 855 oy aldı. Şehir merkezinde 1562 seçmeninde oyu geçersiz sayılırken AK Parti sonuçlara itiraz edecek.

ALDATMAZ’DAN AÇIKLAMA: OYLARIN YENİDEN SAYILMASINI TALEP EDECEĞİZ
Ak Parti Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Aldatmaz,yaptığı açıklamada, "31 Mart seçimleri öncesinde gayret, samimiyet ve tevazu içinde seçim çalışmalarımızı tamamladık. 31 Mart günü Bartın halkı sandık başına giderek iradesini ortaya koydu. Biz siyasette kazananı takdir edip elini sıkmayı ve tebrik etmeyi biliriz. Bu konuda kimsenin hakkını yemeyiz. Ancak kimseye de hakkımızı yedirmeyiz. Oy sayımına ilişkin elimizde bulunan rakamlarla Yüksek Seçim Kurulu rakamlarının uyuşmaması üzere seçmenlerimizin hakkını korumak adına oyların yeniden sayılmasını talep edeceğiz. Oyların tekrar sayılması için itirazımızı gerekçeleriyle birlikte Yüksek Seçim Kuruluna ulaştıracağız. Süreç içerisinde yaşanacak tüm gelişmeleri kamuoyunun bilgisine sunacağız." dedi.

Bartın’da 31 Mart yerel seçimleri büyük bir heyecana sahne oldu. MHP’li Bartın Belediye Başkanı ve Adayı Cemal Akın ile AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz’ın kafa kafaya yarıştığı seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre 14 bin 24 oy yani yüzde 35,76 oy alan Akın, yeniden belediye başkanı seçildi. Son sandıklara kadar Cemal Akın’ı yakından takip eden ve yarışta zaman zaman öne geçen isim olan Aldatmaz ise Bartın halkından  13 bin 855 yani yüzde 35,33 oy aldı. CHP’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan da 9 bin 977 yani yüzde 25,44 oranında oy alırken 24 Haziran genel seçimlerinde Bartın şehir merkezinde birinci parti olan CHP, bu seçimde üçüncü parti oldu.

 1562 seçmenin oyu geçersiz sayıldı

Kesin olmayan seçim sonuçlarına  Bartın şehir merkezinde 50 bin 817 seçmenin 40 bin 783 tanesi sandığa giderek oy kullandı. Şehir merkezinde seçime katılma oranı yüzde 80,25 olurken oy kullanan seçmenlerden 39 bin 221’inin oyu geçerli, 1562 seçmeninde oyu geçersiz sayıldı.  AK Parti İl Başkanlığı bu seçim sonuçlarına itiraz edeceğini duyurdu. İtirazın yarın yapılması bekleniyor.

Bakmadan Geçme