Akılalmaz şantaj ve dolandırıcılık

Kızını yem olarak kullanmış, Bartın polisinden başarılı bir operasyon daha...

CİNSEL TACİZLİ, ŞANTAJLI DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ
Bartınlı bir vatandaşa sosyal medya üzerinden şantaj yaparak belirli aralıklarla bir milyon 287 bin TL parasını alan şahıslara yapılan operasyonda cinsel tacizli şantaj yapan şebeke çökertildi.
Şebekenin kullandığı yöntem akıllara durgunluk verdi.
İŞTE OLAYIN DETAYLARI
13.05.2019 günü Asayiş Şube Müdürlüğüne müracaat eden Z.A. sosyal medya aracılığı ile tanıştığı ismini Sevgi ÇAĞLAR olarak bildiği kişiye 1 yıldır belirli aralıklarla1.287.642 TL (bir milyon iki yüz seksen yedi bin altı yüz kırk iki lira) para yolladığını, para yollama sebebinin kendisine yapılan şantajdan dolayı olduğunu kendisine şantaj yaparak dolandıran şüphelilerden şikayetçi olduğunu söylemesi üzerine operasyon yapıldı.
Harekete geçen Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri isminin Sevgi ÇAĞLAR olarak tanıtan kişinin gerçek adının M.Ö olduğunu belirledi.
M.Ö. isimli şahsın sosyal medya üzerinden geliştirdiği metot ile kızını ve kendisini şantaj oluşturma amacıyla yem olarak kullandığı, bunun için özellikle zengin iş adamı profilli kişileri seçtikleri anlaşıldı.
Sosyal medya hesaplarından maddi durumu iyi profilli kişilerle yaşı küçük kızının görüşmesini ve arkadaşlık kurmasını sağladığı, kızı ile irtibata geçen kişilere kızının fotoğrafını gönderttiği, karşı taraftan da kızına resim göndermesini sağladığı, bu sırada hiç haberi yokmuş gibi aniden yakalama izlenimi vererek karşı taraftaki şahsa “seni yakaladım, mahkemeye vereceğim” diyerek korkuttuğu ve daha sonra bu kişileri anlaşmaya davet ettiği, verdiği IBAN numaralarına para yatırmalarını istediği, para göndermeyen kişileri de yaşı küçük çocuğuma internet üzerinden cinsel taciz yapıldı diyerek şikayette bulunduğu anlaşıldı.
TÜM AİLE ŞEBEKE ÜYESİ ÇIKTI
Şüphelilerin aynı yöntem ile Mersin'de de bir vatandaşın 518.000 (beş yüz on sekiz bin lira) parasına aldıkları hesaplarına geçirdikleri belirlendi.
Cinsel tacizli, şantajlı dolandırıcılık olayının tüm aile bireyleri tarafından bilindiği, IBAN numaralarının da M.Ö. isimli kadının kocası, kardeşi, görümcesi, kayınbiraderine ait olduğu tespit edildi.
Tuzağa düşen şahıslar tarafından hesaba yatırılan paraların bankadan M.Ö. ve kocası S.Ö. tarafından çekildiğine dair görüntüler elde edildi.
 Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Ankara, Kayseri ve Elazığ illerimizde eşzamanlı olarak yapılan operasyon neticesinde 9 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerin ikametlerinde birçok hesap cüzdanı, müştekilere ait olduğu düşünülen 79.000 TL para, bilgisayarlar, flash bellek ve dijital dokümanlar ele geçirildi.
 Konu ile ilgili olarak Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma devam ederken mağdur sayısının artması bekleniyor.

 

 

Bakmadan Geçme