Akın'dan başkan adaylarına su göndermesi

Cemal Akın, başkanlığa talip olanların Bartın Meselelerini 10 yıl geriden takip ettiğini söyledi

“BELEDİYE BAŞKANI TALİPLİLERİ BARTIN MESELELERİNİ 10 YIL GERİDEN TAKİP EDİYOR”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kentte “İçilebilir Su” sorunun 2009 yılında mevcut olduğunu, 2015 yılında Bartın’a “alternatif su” kazandırarak bu sorunu 5 yıl önce sona erdirdiklerini söyledi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlığına talip olan bazı adayların, “İçilebilir Su” vaadinin, bu adayların Bartın meselelerini 10 yıl geriden takip ettiklerinin göstergesi olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Cemal Akın “Nüfus ve yerleşim alanı olarak büyüyen kentimizin elbette her dönem öne çıkan başlıca meseleleri olmuştur. 2009 yılında bu “İçilebilir Su” sorunuydu. Çünkü su 33 km.den Ulupınar’dan asbest borularla geliyordu. Sürekli patladığı için Bartın günlerce susuz kalıyordu. Ters yıkama sistemi ile arıtılan su, yeterli su olmadığı için ikinci kez arıtılamıyordu. İki kez arıtmadan geçmesi demek 4 bin ton suyun boşa gitmesi demekti. Bu sefer de yüksek kesimlere su çıkmıyordu” dedi.

2009 yılında Belediye Başkanlığı görevine başlaması ile gece gündüz demeden bu başlıca meselenin çözümü ile ilgili çalışmalar yapıldığını anlatan Başkan Akın “Öncelikle peyderpey asbest boruları değiştirdik. Alternatif su arayışlarına girdik. Küresel ısınma tüm dünyada, ülkemizde olduğu gibi Bartın’da da kendini gösteriyor. Su bulmak için çok sayıda sondaj vurduk. Ancak etkili çözüm olmadı. Bu arayışlarımız devam ederken 2013 yılında Çayır Köyü’nde yer altı nehri tespit ettik. Günde 14 bin ton ilave suyu Bartın’a getirmek için yeni hatla şebeke döşedik ve 2015 yılında alternatif suyu Bartın’a kazandırdık” dedi.

Alternatif Suyun gelmesi ile Bartın’da su kesintilerinin ve bulanık akan suyun son bulduğunu anlatan Başkan Akın “33 km.lik Ulupınar hattında yılda birkaç kez planlı bakım yaptığımızda veya münferit ani patlaklarda Ulupınar hattını kessek bile kentin yüzde 98’i bu kesintiden etkilenmiyor. Bakım ve onarım çalışmaları hızla tamamlanarak, alternatif su sayesinde halk susuzluk yaşamıyor” dedi.

“DEVLETİN SAĞLIK BAKANLIĞININ RAPORLARI DOĞRUYU SÖYLER”

Evlerden akan İçme ve Kullanma Suyu’nun bir yılda 299 kez tahlil ettirildiğini ve bu tahlillerin Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarları’nda gerçekleştiğini belirten Akın, “Değişik noktalardan alınan numuneler tahlil ediliyor ve tahlil sonuçları rapor halinde Belediyemize, Valiliğe gönderiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın “bu su içilebilir, kullanılabilir su standartlarında” dediği suyumuza, Belediye Başkanlığına talip adaylar “içilemez” diyor. Bu noktada biri yanlış bilgilendirme yapıyor. Yanlış bilgilendirmeyi devletimizin Sağlık Bakanlığı yapmayacağına göre, Başkanlık taliplilerimizin “içilebilir su vereceğiz” demeleri abestir. Bu adaylar Bartın’da yaşamıyor mu? Evlerinde su kullanmıyor mu? İnsanların gözlerinin içine baka baka yalan beyanlarda bulunmasınlar. Halkımız yapılan hizmetleri çok iyi görüyor. Yalanlara da prim vermiyor” dedi.

 

Bakmadan Geçme