Akın'dan Gazetecilere Ziyafet

'Basına asla sansür uygulanmamalı'

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Bartın’da yerel ve ulusal basında görev yapan gazetecilerle yemekte bir araya geldi. Gazhane Kültür Parkı’nda düzenlenen yemekte Bartın Belediyesi ile Bartın basının birlik ve beraberliğinin daim olmasını dileyen Akın, “Basın özgür olmalı. Sansür asla uygulanmamalı. Yoksa kendimizi doğru yönde bulamayız” dedi.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Bartın’da yerel ve ulusal basında görev yapan gazeteciler için yemek düzenledi. Gazhane Kültür Parkı’nda düzenlenen yemeğe gazetecilerin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Erol Demirkoparanoğlu da katıldı. Neşeli ve bol sohbetli geçen yemekte Akın, Bartın Belediyesi ile Bartın basının birlik ve beraberliğinin daim olmasını dileyerek "24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle dostlarımızla, kardeşlerimizle ve abilerimizle beraberiz. Elbette ki basın özgür olmalı. Sansür asla uygulanmamalı. Yoksa kendimizi doğru yönde bulamayız. Yanlışlar yapabiliriz. Eksikliklerimizi sizlerin sayesinde de göreceğiz. Özellikle Bartın Belediyesi için söylüyorum. Alınganlık yok. Sıkıntı yok. Dargınlık olmaması gerekiyor. Bartın basınını önemsiyorum. Basında sansür kesinlikle ve kesinlikle olmamalı. Bugün önemli bir gün. Ben Basın Bayramınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Aşçıoğlu: “Bartın basınının tek kuvvet halinde çalışması gerekiyor”
Bartın basının tek kuvvet halinde çalışması gerektiğini ifade eden Araştırmacı Yazar Erkan Aşçıoğlu da “Eski dönemlerdeki basınımızla şimdiki basın arasında dağlar kadar fark var. Bu topluluk bizi gururlandıran bir tablodur. Bu tablonun meydana gelmesinde dernek başkanlarımızın büyük emeği var. Ancak Bartın basınının bir arada olamamasının çeşitli nedenleri var. Bu sorunların halledilerek Bartın basınının tek kuvvet halinde çalışması gerekiyor. Birlikten güç doğar. Bunu unutmadan hareket etmeliyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde sorunlarımıza eğilirsek daha gerçekçi sonuçlar alma imkânımız olur. Bu önemli günde yemeği düzenleyerek bizleri bir araya getiren Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. 24 Temmuz Basın Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme