Aldatmaz: Bartın'ı Türkiye'nin Venedik'i yapacağız

Basın mensuplarıyla Bartın Irmağında tekne gezisi yapan Aldatmaz, Bartın Irmağı projesinin detaylarını anlattı.

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, basın mensuplarıyla birlikte Bartın Irmağı’nda tekne gezisi yaparak 31 Mart yerel seçimlerinde  projeleri arasında yer alan  Bartın Irmağı projesinin detaylarını anlattı. Bartın Irmağı Projesi inceleme gezisine AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da katıldı.

Aldatmaz: “Bartın Irmağı’nı Bartın’a yakışır bir hale getirmek çalışacağız”

Proje tanıtım gezisinde konuşan AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz yaptığı konuşmada Bartın Irmağı’na büyük önem verdiklerini ifade ederek Bartın Irmağı’nı Bartın’a yakışır bir hale getireceklerini belirtti. Aldatmaz, şunları söyledi:

“Bartın Irmağı’nda bir gezi yaparak, ırmağımızın güzelliklerini ve çevresindeki kirliliği sizlere göstermek istedik. Bartın Irmağı Bartın’ın önemli bir değeridir. 14 kilometre boyunca üzerinde ulaşım sağlanabilen Türkiye’deki tek ırmak Bartın Irmağı’dır. Amacımız Irmağımızı Bartın turizmine ve insanımıza kazandırmaktır. Bundan sonraki bütün projelerimizin ana teması Bartın Irmağı’dır. Bugün bir ilkokula gittik sınıfta öğrencilere Bartın’ın en büyük sorunu nedir diye sorduğumda ilkokul öğrencilerinin verdiği cevap Bartın Irmağı oldu. Bartın ırmağına sahip çıkmamız gerekiyor. Bundan sonraki süreçte de inşallah AK Parti İl Başkanımız ve Milletvekilimizle birlikte Belediye Başkanlığı da bana nasip olursam hep beraber daha Bartın Irmağı’nı daha ekonomik, Bartın’a yakışır bir hale getirmek çalışacağız.”

Tunç, “Belediye-hükümet uyumuyla Bartın Irmağını turizme kazandırabiliriz”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise yaptığı konuşmada hükümet belediye uyumu ile Bartın Irmağını turizme kazandıracaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

 “Bartın Irmağı, Bartın’a ismini veren bir değerimizdir. Türkiye’de denizden karaya doğru 14 kilometre boyunca taşımacılık yapılabilen tek doğal ırmak Bartın Irmağı’dır. Dolayısıyla Bartın Irmağı bizim ilimizi Batı Karadeniz’in, Karadeniz’in hatta Türkiye’nin turizm yıldızı yapacak bir potansiyele sahip. Onun için Bartın Irmağı’nın ıslahı, rekreasyonu, turizme kazandırılmasıyla ilgili çalışmamızı Yusuf Bey, Belediye Başkanı olduğunda el birliğiyle yapacağız. Çünkü bunlar hükümet-belediye işbirliğiyle olacak işler, 18 uygulamaları var, kamulaştırmalar var. Tüm bunlar sadece Devlet Su İşleri’nin yatırım programlarına alarak tek başına alacağı ve çözeceği işler değil. Dolayısıyla belediye-hükümet, belediye-milletvekili uyumunu sağladığımızda Bartın Irmağını turizme kazandırabiliriz ve Bartın’ımızın değeri de kat kat artar. Deniz turizmimiz var, 56 kilometrelik sahil şeridimiz, Amasra’mız var, Küre Dağları Milli Parkı’mız var, tarihi evlerimiz var, tarih var, doğa var, kültür var bir de Bartın Irmağı gibi bir değerimiz var. Bartın Belediyesi’ni de alıp Bartın’ı da AK Belediyecilikle tanıştırdıktan sonra inşallah Bartın’ımıza kazandıracağımız en önemli eserlerden bir tanesi Bartın Irmağı’dır. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bartın Irmağı’mız kirlenmesin diye atıksu arıtma tesislerini yaptık. Ulus’taki arıtma tesisi için proje çalışmaları bitti yapım ihalesini gerçekleştiriyoruz. Tüm arıtma tesislerini yaptıktan sonra burası tertemiz akacak.

“Çöpleri bile alamayan bir belediyemiz var”

Belediyenin yapması gereken başka şeyler de var. Bu atıksu arıtma tesislerine, kanalizasyon bağlantılarını sağlaması lazım. Bu noktada da büyük eksikliklerin olduğunu görüyoruz. Gördüğünüz gibi bir tekneyle, Belediyeye İŞKUR dolayısıyla verdiğimiz Toplum Yararına Çalışma işçileriyle çöpleri bile alamayan bir Belediyemiz var. Bartın en iyisine, daha güzeline layık. Onun için 31 Mart Bartın için tarihi bir öneme sahip, yeni bir dönemi inşallah sizlerle birlikte paylaşacağız.”

Kalaycı: “31 Mart günü desteklerini bekliyoruz”

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ise yaptığı konuşmada belediyeyi devir aldıklarında sorunları çözeceklerini ifade ederek Bartın’ı kuzeyin yıldızı yapacaklarını vurguladı. Kalaycı konuşmasında şunları söyledi,

 “Milletvekilimiz 12 yıldır Bartın’ımızın medarıiftiharı, Ankara’da bizi en iyi şekilde temsil eden ve Bartın’a 6,5 milyarlık yatırımı getirdi. 6,5 milyarlık yatırımın da devam etmesini sağladı. O nedenle kendisine çok teşekkür ediyoruz. 31 Mart’ta da inşallah Yusuf Aldatmaz’la Bartın Belediyesi’ni devraldığımızda Irmak ıslahı, trafik sorunumuz, su sorunumuz, otopark sorunumuz, İnkumu Tüneli’miz, hastanenin de bitişiyle inşallah Bartın güzel turizmi kazanmış ve üniversitesiyle birlikte güzel bir şehir olacak inşallah. Biz Bartın’ı kuzeyin yıldızı ve marka kent yapmak için yola çıktık. Bartın halkından da 31 Mart günü desteklerini bekliyoruz. Bartın’ımızın geleceği inşallah aydınlık olacak. Cumhurbaşkanımız Bartın’a geldiğinde Belediyeleri alın gelin ondan sonra projelerin icraatına geçelim dedi. Biz de bunun için halkımızın desteğini istiyoruz.” dedi.

“Bir Bartınlı olarak gerçekten çok üzüldüm”

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun sözlerini de değerlendiren Kalaycı şöyle konuştu, “Bir Bartınlı olarak gerçekten çok üzüldüm. Bizim Bartın’da CHP’li kardeşlerimizin hiçbirinin PKK’lıların oylarına asla ve asla talip olmayacağını biliyoruz. Onların da bu konuda tepkilerini milletvekillerine iletmelerini istiyorum. Çünkü Bartın’ın isminin PKK ile anılmasını asla kabul etmiyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme