Aldatmaz'dan Akın'a iki eleştiri geldi

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Aldatmaz katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

“CEMAL AKIN 10 YILDIR BARTIN İÇİN DESTEK İSTEMEDİ”

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Aldatmaz katıldığı canlı yayında çok önemli açıklamalarda bulundu. Aldatmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bartın mitinginin muazzam bir kalabalık ve coşku içinde gerçekleştiğini söylerken Cumhurbaşkanının kendisinden seçimi kazanmasını ve seçimden sonra projelerini önüne koymasını istediğini söyledi. Mevcut Belediye Başkanı Cemal Akın’ı da eleştiren Aldatmaz, “AK Partili belediyeler projelerine bakanlıklardan destek isteyip alırken Sn. Cemal Akın 10 yıldır Bartın için hiçbir proje ile gelip destek istemedi.” Dedi.

Cumhurbaşkanımız seçimi kazanmamızı istedi

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Aldatmaz katıldığı canlı yayında çok önemli ve çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aldatmaz ilk olarak Cumhurbaşkanının Bartın mitingini değerlendirip, “Cumhurbaşkanımızın Bartın’a gelişi bizler için bir onur oldu. Benim için gelmesi de şahsımı ayrıca onure etti. Cumhurbaşkanımızı muhteşem bir coşkuyla karşıladık. Tüm halkımıza Bartın tarihinin en kalabalık mitingini gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızla miting sonrasında otobüse binip halkımızı selamladık. Şehrin her yanında muazzam bir coşku ve sevgi vardı. Miting otobüsüyle bugüne kadar sadece Sn. Binali Yıldırım’la gezmiş. Bu anlamda da bir ilki yaşadık Bartın’da. Ayrıca miting sonrası bizlerden seçimi kazanmamızı ve seçimden sonra önüne projelerimizi koymamızı istedi.” Dedi.

Cemal Akın bir kez bile Bartın için bakanlık kapısı çalmadı

Mevcut Belediye Başkanı Cemal Akın’ın bir kez olsun Bartın için bakanlıklardan proje desteğinde bulunmadığının altını da çizen Aldatmaz, “Ben 10 yıldır AK Parti’de Merkez İlçe Başkanlığı, İl Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundum. Sn. Belediye Başkanı Cemal Akın 10 yıllık süreçte bir kez olsun ne Sn. Vekilimize ne de bizlere gelip bir kez bile, ‘Benim şöyle bir projem var. Gelin bu projeyi hep birlikte takip edelim’ demedi. En büyük övünç kaynağı da ben kendi yağımda kavruluyorum mantığı oldu. Durum böyle olunca da Bartın’ın hali ortada. AK Partili belediyeler iller bankasından aldıkları ortak payın dışında bakanlıklara projeler sundular. Bakanlıkların kapısını çaldılar ve birçok projeyi bakanlıkların destekleriyle yaptılar. Bakanlık desteği ile hayata geçirdikleri projelerle şehirlerinde fark yarattılar. İstihdama katkı sundular. Turizme ve ekonomiye katkı sundular. Bartın Belediyesinin ise Bartın için bu şekilde hiçbir talebi ve projesi olmadı.”diye konuştu.

Bartın’ın geleceğini şekillendirmeniz gerekiyor

Bartın’da belediyeciliğin vizyon ve misyonla sürdürülmesi gerektiğini belirterek konuşmasını sürdüren AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Aldatmaz, “Belediyecilik, günümüz çağında vizyon ve misyon sahibi anlayış istiyor. Projelerinizle şehrin geleceğini planlamalısınız. Bugün yaptığınız yatırım ve projelerle Bartın’ın geleceğini şekillendirmeniz gerekiyor. Bizler hem vizyon hem de misyon sahibi anlayışla belediyecilik hizmetleri sunarken bir yandan da şehrimizi marka yapacak projelerimizi hayata geçireceğiz. Tüm bunların yanında halkımızı da kucaklayacak, dertlerini dinleyecek ve güçlü belediyecilik anlayışımızla sorunları çözeceğiz.
Zaten bu yönde tek bir projesi bile yok

Belediyeciliğin önemli görevlerinden birinin de istihdam yaratacak projelere öncülük yapmak olduğunu kaydeden Aldatmaz, “Hükümetimiz Bartın’da sanayiciliğin gelişmesi için çok ciddi teşvikler veriyor. 2. Etap Organize Sanayi Bölgesi yakın zamanda kapılarını yatırımcılara açacak. Böylelikle Bartın’da istihdam alanları artacak. Ayrıca Bartın, Filyos Projesinden en çok yararlanan kent olacak. Filyos Projesinin yan sanayisi olabileceğimizi söyleyebilirim. İşte bu noktada Bartın Belediyesinin çok önemli görevleri yerine getirmesi gerekiyor.  En başta imar planlarıyla sanayinin gelişebileceği alanlar yaratmalı. Bartın’da istihdamı yaratacak projelere öncelik verip bu projeleri hayata geçirmelidir. Mevcut Belediye Başkanının bu konuda bir şey yapmadığı ve yapamayacağı da ortada. Zaten bu yönde tek bir projesi bile yok. Biz göreve geldiğimizde tüm bunları yapabilmek için gece gündüz çalışacağız.” Dedi.

Belediye ‘Benden izin almadınız’ diyerek su vermedi

Aldatmaz Bartın’ın sorunlarını çözerken geleceğin mega kentini yaratmak istediklerini de söyleyerek, “Bizim asıl hedeflerimizden biri de Bartın’ı mega projelerle bir mega kente dönüştürmek. Şu anda Bartın mevcut konumuna sıkışıp kaldı. Bizim hayalimizde Bartın Üniversitesi’nin olduğu bölgeden itibaren yeni bir şehir yaratmak var. O bölgede hükümetimizin imkanları ve destekleriyle 2 bin 500 kişilik bir yurt yapıldı. Nasıl yapıldı? Belediyeye rağmen yapıldı. Orada 2 bin 500 üniversite öğrenicimizin barınma ihtiyacını karşılayan neredeyse 5 yıldızlı otel konforunda bir KYK yurdu yapıldı. Ama belediye ne yaptı? Benden izin almadınız diyerek su vermedi. Öğrenciler taşıma suyu kullanıyor. Biz hangi devirdeyiz? Öğrencilere taşıyarak su mu içirilir? Biz hangi çağda yaşıyoruz? Bu sağlıklı bir yöntem mi? Bartın Belediyesi ‘Biz su vermedik ama taşıma suyu ile hizmet veriyoruz’ diyorsa bende başka bir şey demiyorum. Gerekeni 31 Mart’ta halk söyleyecek.” Dedi.

Bakmadan Geçme