Aldatmaz ve Tunç YSK kararını değerlendirdi

'Keşke sandıklar sayılıp şüpheler ortadan kalksaydı, kazanan için de 5 yıl boyunca bu şüphe ile makamda oturmak zor olacak'

Ak Parti Belediye Başkan adayı Yusuf Aldatmaz, YSK’nın red kararının ardından yaptığı açıklamada Halkımızın görev verdiği herkesi tebrik ediyoruz şunları söyledi;

“Değerli yol arkadaşlarım, kıymetli Bartınlılar, Partimizin, davamızın yüreği büyük neferleri…

“Bartın bizim evimiz” diyerek, şehrimizi Kuzey’in yıldızı yapma hedefiyle yaşadığımız 5 aylık seçim süreci bugün nihayete erdi. Siyaset elbette bir hizmet ve iddia yarışı.

Bizler de sizlerden aldığımız güçle şehrimize daha güzel hizmetler sunmak, Bartınımızı daha ileriye taşımak için vizyonumuzu güçlü şekilde halkımızın önüne koyduk.

Bartın tarihinin en büyük mitingini yaparak şehrimize hizmet etme iddiamızı gösterdik. Sizlerle birlikte büyük heyecanlar, çok güzel anılar paylaştık.

Şehrimizin güzel insanları projelerimize teveccüh gösterdi, onay verdi. Bunu da belediye meclisini oluştururken açık ara partimizin adaylarını destekleyerek gösterdi.

Bu mesaj, elbette herkes tarafından algılanacaktır.

Bizlere gönül veren hiçbir vatandaşımızın oyunun zayi olmaması için elimizden gelen çabayı gösterdik. Yasaların bize verdiği itiraz haklarımızı kullanarak her bir vatandaşımızın oyunun sandığa yansımasını sağladık.

“Büyük Bartın” iddiamızdan asla vazgeçmedik. Nefesimiz yettiği, halkımız teveccüh gösterdiği sürece, şehrimiz için yine çalışmaya devam edeceğiz.

Gelinen süreçte halkımızın tercihlerine saygımız sonsuzdur. Halkımızın görev verdiği herkesi tebrik ediyoruz.

Bizleri bu kutlu yolda yalnız bırakmayan halkımıza, gece gündüz demeden çalışan tüm yol arkadaşlarıma bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

TUNÇ: SONUÇ BARTIN İÇİN HAYIRLI OLSUN

Kararın ardından açıklama yapan Yılmaz Tunç, “keşke sandıklar sayılsaydı şüpheler ortadan kalksaydı, kazanan için de 5 yıl boyunca bu şüphe ile makamda oturmak zor olacaktır” diyerek şunları söyledi.

“Bizim mücadelemiz Bartın halkının iradesinin seçim sonucuna hiçbir tereddüt olmadan yansıtılması içindi.

Elimizdeki somut delil ve belgelerle YSK’ya itirazımızı sunduk, Ysk red kararı verdi.

Ysk kararları kesin olup, hukuka aykırı da olsa uyulması gereken kararlardır. Amacımız Bartın halkının iradesinin korunmasından başka bir şey değildi. Sadece 148 oy farkla neticelenen seçimin sonucunu etkileyecek itiraz sebeplerimiz somut delillerimiz incelendi ve karar verildi. Bu kararın doğru olmadığını, seçim sonucu üzerindeki gölgeyi kaldırmadığını ve toplum vicdanını rahatlatmadığını söyleyebiliriz, keşke sandıklar sayılsaydı şüpheler ortadan kalksaydı, kazanan için de 5 yıl boyunca bu şüphe ile makamda oturmak zor olacaktır. Tüm bunlara rağmen ysk kararı uyulması gereken bir karar olarak ortadadır.

Bizler Bartınımız için eser üretmeye, hükümet olarak, teşkilat olarak, meclis üyeleri olarak ve ilimizin milletvekili olarak memleketimizi daha ileriye taşıyacak icraatlar yapmaya, gece gündüz demeden bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiç yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Seçimler gelmiş geçmiştir. Halkımız sandıkta kararını vermiştir, itiraz süreçleri de hukuki bir haktır ve halkın iradesinin korunmasından başka bir şey değildir, bu süreçleri yanlış yorumlayarak kamuoyunu yanıltıcı ifadelerden kaçınmak gerekir, Destek olan olmayan, hiçbir ayrım yapmadan tüm hemşehrilerimizin yanında olmaya, onlara hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Bakmadan Geçme