Araç kiralayan firmadan şok açıklama

Bartın Üniversitesine üstün özellikli makam aracı kiralayan ve aracı geri alan firmadan belgeleri ile birlikte şok bir açıklama geldi.

Firma tarafından yapılan yazılı açıklamada, Audi marka makam aracını üniversiteye ihtarname çekerek geri aldıklarını belirten firma yetkilisi, 14 ayda 84 bin km yol yapan aracın usulsüz kullanım ve kamu israfı nedeniyle Bartın Valiliği’ni göreve davet etti.

İşte aracı kiralayan firmadan gelen yazılı açıklama

“Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’nün 01.01.2018 tarihinde düzenlemiş olduğu ihaleyle tahsis ettiğimiz 2017 model Audi A6 makam otosunu şirketimiz, 1 Şubat 2019 tarihi itibarı ile geri çekmiştir. Kamuoyunun da yakından takip ettiği hususla ilgili Sayın Rektör Orhan Uzun’un Haber Ajansına verdiği beyanatta, “geri çekme yok, aracı iade ettik” şeklindeki ifadesi, şirketimizi zan altında bıraktığından cevap hakkı doğurmuştur.

Bu iddia doğru değildir. Ekte sunduğumuz belgeler, bunun bir iade değil, geri çekme olduğunun kanıtıdır.

Süreç şöyle işlemiştir:

BELGE1- İHTARNAME
Şirketimiz, 1 Şubat 2019’da Bakırköy 22. Noterliği kanalı ile Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’ne bir ihtarname çekerek, bir gün içinde aracı iade etmesini, aksi takdirde yasal yollara başvurarak geri alınacağını bildirmiştir.

Söz konusu ihtarnamemizde; makam aracı olarak kiraladığımız aracımızın görev dışı özel işlerde kullanıldığı, ulusal ve yerel basında bu kiralamadan rahatsızlık duyulduğu, yüklenici firma olarak kamuoyu baskısı ve zan altında kaldığımız, ayrıca yürütülmekte olan bir soruşturma dikkate alınmadan, Aralık ayı hak edişimizin talebimiz dışında dağılımı nedenleri açıkça sıralanmıştır.

BELGE-2: 

Bartın Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, 13 Şubat 2019’da, şirketimize çektiği ihtarnamede, aracı geri çekme talebimizi içeren ihtarname sonucu, aracın, 12 Şubat 2019 tarihinde firmamız yetkilisi tarafından teslim alındığını açıkça beyan etmiştir. Devamında ise 01.01.2018-31.12.2020 tarihleri arasında 36 ay yapılan hizmet sözleşmesinin halen geçerliliğini korumakta olduğunu hatırlatarak, şartname gereği 10 gün içinde yeni bir araç tahsis etmemiz gerektiğini, aksi takdirde sözleşmenin feshedileceğini hatırlatmıştır.

BELGE3: Araç teslim tutanağı…

***
Bu belgelerde de görüldüğü üzere aracımızın iade edilmesi değil, geri çekilmesi söz konusudur.

Makam aracı olarak tahsis ettiğimiz aracımızın 14 ayda 84 bin km yol yaptığı görülmüştür. Bu husus, usulsüz kullanım ve kamu israfı konusunda bizleri şüpheci olmaya itmiştir. Kamu kaynaklarının böylesine hor kullanılmasına göz yumamazdık.

Şirketimizi, kamu vicdanı ve bir vatansever olarak bizi rahatsız eden bu tutum; zarar etme pahasına, teminatımızı da yakarak, ihalenin bitimine 22 ay kala böyle bir adım atmamıza yol açmıştır.
“Valiliği göreve davet ediyoruz”

Kaynak israfı ve keyfi kullanıma ilişkin Bartın Valiliği’ni görev üstlenmeye davet ediyoruz. Bunun tespiti mümkündür. HGS kayıtları ve Rektörlüğün görev emirleri karşılaştırılırsa, gerçekler kolayca ortaya çıkacaktır.

Şirketimiz, söz konusu ihaleyi tamamen yasalara uygun koşullarda, şeffaf ve tüm şartları karşılayabilen tek firma olarak hakkıyla kazanmıştır. Ancak yaşanan gelişmeler; şirketimizi yıpratmaya yönelik, bizleri zan altında bırakan bir kampanyaya dönüştüğünden dolayı bu açıklamanın yapılması zorunluluk haline dönüşmüştür. Ortaya çıkan gerilimde asli kusur şirketimize ait değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ERDOĞAN İLE YARIŞIYOR

2017'de 26 ülkeye, 35 ziyaret yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ziyaretler kapsamında hava yolu dâhil toplam 144 bin kilometre yol yaparak, dünyanın etrafını yaklaşık 4 kez dolaştı.

Bartın Üniversitesi rektörü Uzun, 14 ayda sadece ülke içinde 84 bin km yol yaparak dünyayı 2 kere turladı.


 

 

Bakmadan Geçme