Arsa projesinde kontenjan belli oldu

Arsa projesi nerede yapılacak?

İlk Evim İlk İşyerim Projesinde ilk etapta yapılacak arsa ile iş yerlerinin illere göre sayıları belli oldu. TOKİ Arsa Projesinde Bartın'ın Ulus ilçesinde 250 arsa oluşturularak satışa sunulacak.
TOKİ'den satışa çıkarılan arsa için başvuru bedeli 500, iş yeri için 2 bin lira olarak belirlendi. 
Bartın'ın Ulus ilçesinde satışa çıkacak arsalar elektrik, su ve kanalizasyon altyapıları tamamlanmış, arsa imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek.  Başvurular,  10 Ekim– 7 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Arsalar için başvurular E-Devlet ve Ziraat Bankası Şubelerinden, iş yerleri için ise E-Devlet üzerinden ve İl Merkezlerinde Halk Bankası, İlçelerde ise Ziraat Bankası Şubelerinden yapılabilecek.Arsalar için başvuru yapacakların gelirinin 16 bin liranın altında olması gerekiyor.
TOKİ ARSA FİYATLARI NE KADAR?
Müstakil arsaların fiyatları 192 bin 500, taksitleri ise 1.604 liradan başlayacak. İkinci seçenek ise hisseli parseller olacak. Konut büyüklüğü 150 metrekare olacak. Hisseli arsalar 112 bin 500'den başlayan fiyat ve 937 liradan başlayan taksitlerle vatandaşa sunulacak. Piyasa fiyatının altında, yüzde 30 indirimle satılacak arsalar, 10 yıl vadeyle, faizsiz şekilde sunulacak. Arsalar, elektrik, su altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır şekilde vatandaşa teslim edilecek.TOKİ KONUT BAŞVURUSU YAPAN ARSA BAŞVURUSU DA YAPABİLİR Mİ? 
İlk Evim Projesi kapsamında konut başvurusunda bulunan kişiler İlk Evim Arsa projesine de başvurabilir. Ancak hem İlk Evim hem de İlk Evim Arsa projesi Noter kurası sonucunda asil olmaya hak kazanmaları halinde; bu hak sahipleri İlk Evim Projesi ile İlk Evim Arsa Projesi'nden sadece birini seçmek zorunda olup seçmedikleri hak sahipliğinden vazgeçmiş sayılırlar.
TOKİ ARSA BAŞVURUSU İÇİN T.C. KİMLİK NUMARASI SON HANELERİNE DİKKAT!
"İlk Evim Arsa Projesi kapsamında "müstakil" ve "müşterek" arsa başvuruları 10 Ekim 2022 Pazartesi günü başladı ve 7 Kasım 2022 Pazartesi gün sonuna kadar devam edecek. Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alınacaktır.
T.C. Kimlik Numarasının son hanesi:
0 olan vatandaşlar 10 Ekim 2022 Pazartesi ve 11 Ekim 2022 Salı
2 olan vatandaşlar 12 Ekim 2022 Çarşamba
4 olan vatandaşlar 13 Ekim 2022 Perşembe
6 olan vatandaşlar 14 Ekim 2022 Cuma
8 olan vatandaşlar 15 Ekim 2022 Cumartesi günü başvuru yapabilecek.

Bakmadan Geçme