ATM fareleri kıskıvrak yakalandı

Bartın ile birlikte 7 ilde ATM'lere kart kopyalama cihazı yerleştiren şebeke üyelerine eş zamanlı baskın düzenlendi.

Bartın ilimizde bulunan Banka ATM’lerinden 03.04.05/01/2019 tarihlerinde gerçekleştirilen banka kartının kopyalanması olayı ile ilgili olarak Bartın il Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve siber suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu suçlular kıskıvrak yakalandı.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Asayiş Şube ve siber suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan koordineli çalışma neticesinde kart kopyalama olayının sadece ilimiz Bartın ile sınırlı kalmadığı Batı Karadeniz Bölgesi'nde Bartın ile birlikte Karabük ve Zonguldak, Marmara Bölgesinde Bursa, İç Anadolu bölgesinde Konya, Aksaray, Kayseri illerimizi de kapsayan örgütlü bir faaliyetlerinin olduğu bu şebeke tarafından yüzlerce vatandaşımızın kart bilgilerini kopyalandığı ve bunu da ATM'lere  yerleştirdikleri kart kopyalama aparatı ve ayrıca kullanılan küçük kameralar sayesinde gerçekleştirdikleri anlaşıldı.

ÉŞ ZAMANLI OPERASYONLAR DUZENLENDİ

Kart kopyalama olayını gerçekleştiren ve paraları İstanbul’dan çeken şüphelilerin yapılan çalışmalar neticesinde D.K. F.B. S.Ç.  Ö.K. R.B. isimli şahıslar tarafından yapıldığı tespit edildi.

Bartın il Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri olarak şüphelilerin yakalanmasına yönelik Bartın Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde İstanbul, Mardin, Şırnak illerimizde 20.01.2019 günü sabaha karşı eş zamanlı operasyonlar düzenlenerek Bartın ilimizdeki olayı gerçekleştiren tüm şüpheliler yakalandı.

Şüphelilerden R.B. 07.01.2019 tarihinde otodan hırsızlık yaparken emniyet güçlerimize yakalanarak Silivri cezaevine gönderilmiştir" dedi.

EVLERINDE YAPILAN ARAMADA BİRÇOK BANKA KARTI YAKALANDI

Yapılan açıklamada, "Yakalanan şüphelilerden bazılarının ailesinin terör örgütü ile de bağlantısının olduğu ve şüphelilerden birisi de Şırnak Silopi Habur Sınır kapısından Irak ülkesine geçeceği sırada yakalanmıştır. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada birçok banka kartları ve bu kartlarda da vatandaşlarımıza ait hesap bilgilerinin yüklü olduğu saptanmıştır.

ŞÜPHELİLERİN HEPSİ YAPTIKLARI SUÇU İTİRAF ETTİ

Ayrıca Şüphelilerin; Uyuşturucu madde imal ve Ticaret, Bilişim sistemlerini engelleme bozma verileri ele geçirme,6136 Ateşli Silahlar Kanuna muhalefet, Hırsızlık Başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma, görevi yaptırmamak için direnme suçlarından kayıtlarının olduğu da saptandı.

Bununla birlikte; Yakalanan şüphelilerin yakalanmamak için kendi geliştirdikleri uygulama programı üzerinden haberleşme sağladıkları ve kendi aralarında konuşurken bile kendi isimlerini söylemedikleri, lakapları ile birbirlerine hitap ettikleri anlaşıldı. Ayrıca örgüt suç ağına genellikle dikkat çekilmemesi için sabıkası olmayan paraya ihtiyacı olan kadınları düşürdükleri ve bu kadınlara çok düşük bir ücret vererek yanlarında kopyalama işine çıkartıp çalıştırdıkları belirlendi.

Şüpheliler ile ilgili olarak tahkikatımız devam etmekte olup Bartın Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüphelilerin alınan karar gereğince gözaltı işlemleri devam etmektedir" denildi.


Bakmadan Geçme