• Haberler
  • Güncel
  • Bakan Eroğlu, Defne Yaprağı Fabrikasının Açılışını Yaptı

Bakan Eroğlu, Defne Yaprağı Fabrikasının Açılışını Yaptı

Bartın'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, organize sanayide defne yaprağı fabrikasının açılışını yaptı.

Bir dizi ziyaret ve açılış için Bartın'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,. Eroğlu, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde defne yaprağı fabrikasının açılış törenine katıldı.
Açılışta konuşan Eroğlu, tıbbi aromatik bitkilerin önemine dikkat çekerek artık dünyanın kimyasal ilaçlardan tıbbi bitkilere doğru bir yönelme ihtiyacı hissettiğini ve sağlığın burada olduğunu söyledi.
Odun Dışı Orman Ürünleri Daire Başkanlığını kurduklarını söyleyen Eroğlu, bu şekilde vatandaşlarımıza, orman köylümüze, sanayicimize ve iş adamlarımıza her türlü desteği veriyoruz dedi.
13 bin 500 bitki türü olduğunu söyleyen Eroğlu, “bunun 3 bin 600'ü sadece Türkiye'de var. Dünyada başka yerde yok. Dolayısıyla bu sektörü Stratejik sektör olarak ilan ettik ve her türlü desteği vereceğiz. Böyle güzel bir tesis kurdukları için teşekkür ediyorum. Defne yaprağı bir şifadır ve maalesef değerlendiremiyoruz. Burada çalışanları görünce çok duygulandım. Bu şekilde ihracat yapan, üreten iş adamları başımızın tacıdır” dedi.
Defne yaprağının faydalarını anlattı
Defne yaprağının solunum hastalıklarına çok iyi geldiğini ve yaraları çabuk iyileştirdiğini belirten Bakan Eroğlu, “özellikle hiç kimsenin bilmediği bir şey söylüyorum. Oğul otuyla birlikte kullanıldığı zaman iyi veya kötü tümörlerin büyümesini engelliyor, açık yaraları bile iyileştiriyor. Yemeklere lezzet katıyor" dedi.
Okunan duanın ardından fabrikayı gezen Bakan Eroğlu, fabrika sahibi Uğur Koyutürk'ten bilgi aldı ve defne yaprağından krem yapılması konusunda anlaştı.

Bakmadan Geçme