Baraja 25 bin sazan yavrusu bırakıldı

Sulama ve enerji üretimi yanında amatör balıkçılara da hizmet verecek

Kirazlıköprü Barajı'na 25 bin sazan yavrusu bırakıldı

İç Su Kaynaklarımız Balıklandırılıyor
Bartın’da “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” ve “Bartın İlimizde 74 Tarımsal Proje”  içerisinde yer alan “İlimiz İç Sularında Balık Popülasyonunun Artırılması” konulu proje kapsamında Kirazlıköprü Barajına, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen,  ortalama 25.000 adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.
Bu proje ile iç sularımızdaki balıkçılığı destekleyerek, insan sağlığı ve beslenmesinde çok önemli protein kaynağı olan balık üretiminin artırılması, kırsalda yaşayan halkımızın balık ihtiyacının karşılanması, hane halkının ekonomisine katkı sağlanması ve olta balıkçılığının gelişmesini sağlayarak denizlerimizdeki av baskısının azaltılması amaçlanıyor. Baraja bırakılan sazan yavrularının normal koşullarda iki veya üç yıl içerisinde avlanılabilir boya gelmesi bekleniyor.
Kirazalıköprü Barajı 2.113 hektarlık bir alana sulama hizmeti ile 12,3 MW kurulu güç ile de yıllık 41,20 GWh'lık enerji üretecek. Ayrıca sazan yavrularının bırakılmasıyla suretiyle de amatör avcılık hizmetine sunulmuş ve işlevi zenginleştirilmiş oldu.
 İlimize, bölgemize ve amatör balıkçılarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.

Baraja 25 bin sazan yavrusu bırakıldı
Baraja 25 bin sazan yavrusu bırakıldı
Baraja 25 bin sazan yavrusu bırakıldı
Baraja 25 bin sazan yavrusu bırakıldı

Bakmadan Geçme