- Haberler
- Bartın'da 270 kişi alınacak
Bartın'da 270 kişi alınacak
Başvurular bugün Başlıyor: 270 Kişilik TYP Alımı İçin Protokol İmzalandı
Başvurular Yarın Başlıyor: Bartın’da 270 Kişilik TYP Alımı İçin Protokol İmzalandı.
Bartın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 270 kişilik katılımcı alımı için protokol imzaladı.
Protokolün imzalanmasının ardından alım sürecinin takvimi belli oldu. Başvurular, 11-15 Ağustos 2025 tarihleri arasında alınacak. TYP kapsamında işe alınacak katılımcılar, Bartın merkez ve ilçelerdeki okulların bakım, onarım ve temizlik işlerinde 1 Eylül 2025 – 28 Şubat 2026 tarihleri arasında, 6 ay süreyle görev yapacak.
Kontenjan dağılımı şöyle:
• Merkez: 205 kişi
• Ulus: 30 kişi
• Amasra: 15 kişi
• Kurucaşile: 15 kişi
Başvuru Şartları:
• Aynı hanede yaşayanlardan sadece bir kişi başvurabilecek, sonradan yapılan adres değişiklikleri kabul edilmeyecek.
• 27 Eylül 2017’den itibaren toplam 9 ay TYP’den yararlananlar başvuru yapamayacak. Program süresince 9 ayı dolduranların sözleşmeleri sistem tarafından feshedilecek.
• Hane geliri, net asgari ücretin 1,5 katını (33.157 TL) aşmamalı.
• Son 1 yıl içinde, yüklenici kurumun bağlı veya yan kuruluşlarında (TYP hariç) çalışmamış olmak gerekiyor.
• Başvuru tarihinde BAĞKUR’lu, esnaf, emekli veya öğrenci (açık öğretim hariç) olmamak şart.
TYP başvuruları, İŞKUR üzerinden online veya hizmet noktalarından yapılabilecek.
