Bartın'da 6 kişi tutuklandı

Kredi şirketine yapılan operasyonda 6 kişi tutuklandı.

Bartın’da kredi şirketi işleten eski kulüp başkanı E. E. ve çalışanlarına dolandırıcılık şüphesi ile yapılan operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden altısı tutuklanırken bir kişi ev hapsine çarptıldı, 5 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanarak tahsis edilmemesi gereken bir kredi çıkartarak nitelikli dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla firma sahibi E. E. İle birlikte toplam 12 kişi gözaltına alındı. 
Yakalanan 12 şahsın ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda Çok sayıda kredi sözleşmesi, 1 adet çek, Çok sayıda senet, Başkalarına ait kredi kartları, Çok sayıda sözleşme fesih belgesi, Kredi kullandırım not kağıtları, 7 adet araç sözleşmesi, 10 adet futbolcu lisansı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 70 adet mermi, Çok sayıda dijital meteryal ele geçirildi. Emniyettteki işlemlerin ardın adliyeye çıkartılan 12 kişiden firma sahibi E.E, ile birlikte B.Ü, E.A, E.G, C.A ve O.G isimli 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken A.A. ev hapsine çarptıldı. R.Ö, F.Y, U.Ü, S.Ç ve H.P isimli (5) şahıs hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme