Bartın'da dane mısır hasadı yapıldı

Çiftçilere ilk defa biçerdöverle dane mısır hasadı desteği sağlandı.

Tarım Arazilerinin Etkinliğinin Artırılması Projesi kapsamında Bartın'da Dane Mısır hasat şöleni tarla günü gerçekleştirildi. Gecen Mahallesi Toptancılar Sitesi yanında Hüseyin YOLCU isimli çiftçinin kiralık arazisinde biçerdöverle dane mısır hasadı gerçekleştirildi.  Bartınlı çiftçi Hüseyin Yolcu, Tarım İl Müdürlüğünün dane mısır projesine kapsamında 47 dekarlık arazi kiraladı. Ücretsiz toprak analizi, yüzde 75 tohum hibesi, mibzer ve çapa makinası desteklerinden yararlandı. Dane mısır hasat Şöleninde biçerdöver desteğinden yararlanan çiftçi  51 ton ürün elde etti. Yaklaşık 25 bin TL masraf yapan girişimci 110 bin TL'ye sattığı mısır hasadından 85 bin lira kazanç sağlamış oldu. 
Bartın'da boş bırakılan atıl arazileri ekonomiye kazandırmanın gayretiyle tüm personel olarak çalıştıklarını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, "Çiftçilerimizle el ele vererek Bartın Tarımını hak ettiği seviyeye yükselteceğiz. Projemizle bir çok yeniliği uygulamaya koyduk. Sertifikalı tohuma %75 Hibe, ücretsiz toprak tahlili, kira bedelsiz sıraya ekim ve gübreleme için pnömatik mibzer, sıra çapa makine ile ilimizde ilk defa biçerdöverle dane mısır hasadı desteği sağlandı. İlimiz tarımsal üretiminde çözmemiz gereken bir diğer husus da üretim isteği olup ekecek yeri olmayan ile bol miktarda arazisi olup ta işlemeyen vatandaşlarımızı buluşturarak ortaklık, kiralama usulü gibi yöntemlerle tarım arazilerinin atıl kalmaması ve boş bırakılmamasıdır. Arazilerimizi mutlaka üretime kazandırma yolunda hep birlikte adımlar atmalıyız" dedi.
​Göreve gelir gelmez Bartın İlinde 74 Tarımsal Projeyi uygulamaya koyduklarını belirten Vali Sinan Güner, "Modern tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması başta olmak üzere üretimin artırılmasına yönelik memnuniyet verici çalışmalar ortaya konuldu. Lavanta üretiminde 25 Milyon adet fide üretimi yatırımı ile Türkiye’de tek örnek il olduk. Bu alanda marka şehir olma yolunda ilerliyoruz" dedi. 
​Biçerdöver üzerine çıkan Vali Güner operatör eşiliğinde dane mısır hasadı gerçekleştirdi. 

Bakmadan Geçme