Bartın'da HAYDİ ekipleri göreve başladı

Çevre, doğa ve hayvanların korunması için 'HAYDİ' devrede

81 ilde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde göreve başladı.
Çevre, Doğa ve Hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadele etmesi amacıyla oluşturulan birim, ayrıca Çevre ve Hayvanlara karşı işlenen suçların engellenmesine yönelik ihbarlar için hayata geçirilen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulaması üzerinden gelen ihbarlar hakkında da inceleme başlatacak.
Doğa ve hayvanlara karşı islenen suçların önüne geçmek ve vatandaşların bu konudaki duyarlılığını arttırmak üzere HAYDİ mobil uygulaması hizmete alındı.
Vatandaşlar, Apple Store ve Play Store üzerinden cep telefonlarına indirilebilecekleri uygulamaya T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini yazarak giriş̧ yapabilecek ve cep telefonuna gelen doğrulama kodunun girilmesiyle uygulama etkin hale gelecek.
FOTOĞRAFLI İHBAR YAPILABİLECEK
Vatandaşlar, uygulama üzerinden fotoğraflı ihbar yapabilecek. Gönderilen ihbarlar, ihbarı yapan vatandaşın konumuna en yakın haber merkezine iletilecek ve en kısa sürede belirtilen konuma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ekibi sevk edilecek.
HAYDİ sayesinde hem çevre ve doğa ile ilgili hem de hayvanları öldürme, kötü davranma veya yaralama, sokağa atma, aç/susuz bırakma, hayvanların gürültüye neden olması, çevrenin kirletilmesinden dolayı hayvanın zarar görmesi, trafikte hayvana çarpıp kaçma, işkence, cinsel istismarda bulunma, hayvanların dövüştürülmesiyle kumar oynama/oynatma, tehlike arz eden hayvanları üretme, ülkeye sokma gibi adli veya idari işlem yapılmasını gerektiren konularda kolluk kuvvetlerine anlık olarak ihbarda bulunabilecek.
 

Bakmadan Geçme