Bartın'da hırsızlar hangi yöntemleri kullanıyor

Bartın'da hırsızlık olayları nasıl gerçekleşiyor, hırsızlar hangi yöntemleri kullanıyor.

Bartın’da hırsızlık olayları nasıl gerçekleşiyor ve alınması gereken önlemler neler?

AÇIKTAN HIRSIZLIK OLAYLARI

Bartın ilimizde açıktan hırsızlık olayları çoğunlukla devam eden inşaatlarda gerekli güvenlik tedbiri alınmadığından ve gece bekçisi olmadığından dolayı geceleyin İnşaat malzemelerinin şüphelilerce çalınması şeklinde meydana geliyor.

Ayrıca iş yeri sahiplerinin veya alışveriş yapan vatandaşların cep telefonlarını ve çantalarını masa üzerinde bırakarak görüş alanından uzak kalmasından dolayı gündüz saatlerinde hırsızlık olayı meydana gelebiliyor.

DEĞERLİ EŞYALARI YANINIZDAN AYIRMAYINIZ

Bununla birlikte apartman, merdiven boşluklarına kilitlenmeden bırakılan bisikletlerin veya kapı önlerine bırakılan ayakkabıların binalara ait kamera ve güvenlik sisteminin olmamasından dolayı günün herhangi bir saatinde çalınabilir. Açıktan hırsızlık olaylarında tedbirlerin alınması gerekiyor.

BİSİKLET VE MOTOSİKLET HIRSIZLIK OLAYLARI

İlimizde park halindeki bisikletlerin ve motosikletlerin kilit altına alınmamasından dolayı genellikle bisikletler gündüz saatlerinde motosikletler ise gece saatlerinde çalınıyor.

EVDEN HIRSIZLIK OLAYLARI NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Bartın ilimizde evden hırsızlık olaylarında hırsızlık yapan şahıslar genelde birinci katlardaki evlerin kapı zillerini normal olarak çalıp kapıyı açan olmayınca evde kimsenin olmadığı kanaatine varıyor. Bunun akabinde evin arka kısmına geçerek balkon ve pencerelerin açık olmasından veya sert bir cisimle kilitli olan balkon kapısı veya pencereleri sert bir cisimle açmak suretiyle evin içerisine girerek hırsızlık yapıyorlar.

YÜKSEK KATLI BİNALARDA UYGULADIKLARI YÖNTEMLER

Diğer yandan, hırsızlık yapan şahıslar yüksek katlı apartmanlara girip kapı zillerine normal olarak çalıp veya kapıdan ev içerisini dinleyerek ses gelip gelmediğini kontrol ettikten sonra yanlarında bulunan İngiliz anahtarı tornavida ve bunun gibi aletlerle kapısı kilitli olan dairelerin kapı göbeğini kırarak veya kapısı kilitlenmeden bırakılan dairelerin kart benzeri cisimlerle kapı dilini düşürmek suretiyle kapıyı açarak ikamete girip evden hırsızlık olayının gerçekleştiriyorlar.

YURTDIŞINDA YAŞAYANLARIN EVLERİNDA HIRSIZLIK

Bununla birlikte evden hırsızlık olaylarında hırsızlık yapan şahıslar, yurt dışında gurbette olan vatandaşların ikametlerini hedef alarak balkon, pencere veya kapılarını zorlamak suretiyle açarak hırsızlık yapıyorlar. Ev sahipleri aradan geçen uzun zaman sonra hırsızlık olayını fark ederek polise bildiriyorlar.

Güvenlik kameraları ve bina görevlileri bu konuda önemli faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Geceleri işyerlerinden genellikle tekel bayilerinden hırsızlık oluyor. Caydırıcılık için güvenlik kamera sisteminin ve iş yerine ait alarm sisteminin olmamasından dolayı işyerlerinin camının veya kilit sisteminin kırılması suretiyle meydana geliyor.

OTODAN HIRSIZLIK

İlimizde otodan hırsızlık olayları genel itibariyle araç sahiplerinin gereken tedbirleri almamasından dolayı otonun ses sisteminin, aküsünün, araç içerisinde bulunan bozuk para ve cep telefonlarının çalınması şeklinde gerçekleşiyor.

Bakmadan Geçme