Bartın'da iki gazeteci gözaltına alındı

Corona paylaşımı sonrası gözaltına alındılar

Bartın’da koronavirüse ilişkin yayınlanan bir haber nedeniyle dün 2 gazeteci gözaltına alındı.

Bartın’da bir vatandaşta koronavirüsün pozitif çıktığı konusunda sosyal medya ve haber sitesinde yayın yapan Mustafa Ahmet Oktay ile Yazı İşleri Müdürü Eren Sarıkaya’nın gözaltına alınıp ifade verdikleri öğrenildi.

Halk arasında günlerdir devam eden ve hızla yayılan Korona Vakası Bartın Valiliğinin resmi açıklaması ile netlik kazandı.

Yapılan resmi açıklamada, “Hastanemizde yatan olası kuvvetli şüpheli bir vak’a bulunmakta olup tam izole durumda, bütün tıbbi tedavileri yapılmaktadır. Belirlenen algoritma gereğince bu kişi ile temas eden bütün kişiler Valiliğimizce belirlenen izole bir alanda karantinaya alınmıştır. Bu karantinaya 15 Marttan sonra İlimize yurt dışından da giriş yapanlarda dahil edilecektir.” İfadeleri kullanıldı.

Geçen Cuma gününden beri hastanede tedavi ve kontrol altında olan hasta hakkında valiliğin resmi açıklamasından bir saat öncesinde koronavirüsün pozitif çıktığı ve sağlık çalışanlarının büyük panik yaşadığı konusunda yayın yapan 2 gazetecinin “Halk arasında korku ve panik yaratmak” iddiası ile Bartın Emniyet Müdürlüğü’ne davet edilerek ifadesi alındı.

İfadelerinin ardından savcılığa sevk edilen iki gazeteci serbest bırakıldı.
TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR
Diğer yandan kontrol altında olan hastanın vefat ettiği konusunda hızla yayılan söylenti ve dedikodunun aksine sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme