Bartın'da ilk olacak

Adrenalin ve doğa tutkunlarına müjde

BARTIN'DA DOĞA TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK YENİ BİR PROJE DAHA
“ZİPLİNE YAPIMI TÜM HIZI İLE DEVAM EDİYOR”
Yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat vasıtası ile emniyet kemeri takarak kendi ağırlığınız ve yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesi olarak adlandırılan zipline Ulus ilçesine yapılıyor.
Ulus İlçesi Aşağı Köy Küre Dağları Milli Parkı sınırları içinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop 10. Bölge Müdürlüğü; Küre Dağları Milli Parkı Bartın İl Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanarak ihale süreci tamamlanan  “Zipline” yapımı Aşağıköy Ahşap Seyir Terasının yanında devam ediyor. 
Başlangıç Platformunun kuzeybatısında ve 253 metre yatay uzaklıkta planlanan ve iki platform arasında % 9 luk bir eğime sahip olacak olan Zipline 2 kısımdan oluşacak. 
Uzun kısım başlangıçtan gelen kişilerin emniyetli iniş alanı olarak planlanmış olup, İğneciler Köyü, Abdurrahman Köyü ve Drahna Vadisi izlenebilecek. 2. Kısım bitişe gidecek kişilerin kayış platformu olup, Aşağıköy ve Ulus manzarasına hâkim olacak.
Geçiş platformunun güney doğusunda 213 metre yatay uzaklıkta planlanan Ziplinenin İki platform arasındaki eğimi % 9 olacak. 
Küre Dağları Milli Parkı bünyesinde ziyaretçi merkezleri, seyir terasları, ziplayn, ahşap kuleler, mesire alanları inşa ederek Bartın’ımızı, Deniz ve kültür turizminin yanısıra doğa ve  milli park turizmini de geliştirmeye devam ediyoruz.

Bartın'da ilk olacak
Bartın'da ilk olacak
Bartın'da ilk olacak
Bartın'da ilk olacak
Bartın'da ilk olacak

Bakmadan Geçme