Bartın'da Sahte Çek İle Dolandırıcılık

Bartın'da sahte çek ile 100 bin TL'ye yakın dolandırıcılık yapan şahıslara operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Bartın’da yüklü miktarlardaki çekler karşılığında  kombi ve malzemeler satan işyeri sahibi M.C.S., çeklerdeki ciro sahibini araştırıp bankaya sorunca bu kişinin çekteki kişi olmadığını öğrenince dolandırıldığını anlayarak polise müracaat etti.
 
Bunun üzerine harekete geçen Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, malzemeleri almaya gelen ve araçları ile Kastamonu iline giden S.Ö, R.Ç, B.B ve M.Ç isimli şahısları tespit ederek yakaladı.
 
Yakalanan şüphelilerin firmaya verdikleri çekin kopyalandığı, asıl çek sahibinin H.K. isimli iş adamı olduğu ve asıl banka çekinin çok daha yüksek meblağlı olduğu belirlendi.
 
Yapılan sorgulamada şahısların firmaya verdikleri çekin sahte olduğunu kabul ederek cironta olarak kullandıkları A.A’nın kim olduğunu bilmediklerini söylemeleri üzerine ekipler sahte çekin arkasında sahte imzası atılan kişinin İstanbul'da doktor olarak görev yaptığını belirledi.
Sahte imzası bulunan A.A, bu çekten bilgisinin olmadığını belirterek yakalanan şüphelilerden şikâyetçi oldu.
 
Kastamonu, Zonguldak ve Bartın’da eş zamanlı olarak yapılan çalışmalarda sahte çek ile alınan birçok kombi ve malzemeler Kastamonu’da ele geçirilirken şüphelilerin işyeri ve ikametinde birçok çek, silah ve silaha ait mermiler ele geçirildi.
 
Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu devem ediyor.


 
 

Bakmadan Geçme