Bartın'da Sokak Sergisi Açıldı

Bartın Hükümet Caddesinde 'Orman ve Ormancılığımız' konulu sokak sergisi açıldı.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından Ormancılık Haftası kapsamında Hükümet Caddesi Eski Belediye Binası önünde “Orman ve Ormancılığımız” konulu sergi açıldı.

Serginin açılışı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar ve Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Nedim Saraçoğlu tarafından yapıldı. Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da katıldığı serginin açılışında konuşan Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış, “21 Mart dünyada Ormancılık Günü olarak kutlanıyor. 21 Mart’ın olduğu haftada Ormancılık Haftası olarak kutlanıyor. Bu sene Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi bu haftası çeşitli etkinliklerle kutlamaya karar verdi. Bu etkinliklerden ilki buradaki sergimiz. Bu sergide dünya ormanlarından Türkiye ve Bartın ormanlarına, Küre Dağları Milli Parkından çeşitli bilgiler var. Yine ormanlarla ilgili olarak iklim değişikliği, bioçeşitlilik, orman ve su gibi çeşitli konularla grafikler ve fotoğraflar ve bilgiler var. Bu etkinliğimiz 2 gün boyunca burada açık kalacak” dedi.

Amaç farkındalık oluşturmak

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar ise serginin açılışında “Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla düzenlediğimiz sergimizin amacımız orman sevgisini aşılama ve bu konuda bir farkındalık yaratmadır. Umarım sergimizin buna katkısı olur. Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek” ifadelerinde bulunurken  Karayılmazlar, Başkan Cemal Akın’la birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış sonrasında Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve diğer yetkililer sergiyi baştan sona gezip öğrencilerden bilgi aldılar.

Bakmadan Geçme