Bartın Devlet Hastanesinde Bir İlk

İlk Defa Yapıldı

Omuzunda kırığı olan hastaya Bartın'da bir ilk gerçekleştirilerek Omuz Protezi ameliyatı yapıldı. Düşme sonrası  sağ omuzunda 4 parçalı kırığı ve aynı zamanda çıkığı ile Bartın Devlet Hastanesine başvuran Sevim T.  isimli hastaya sağlığına kavuşması için  Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde Bartın’da ilk kez uygulanan bir yöntem ile (Revers/Ters) Omuz Protezi ameliyatı yapıldı.
Konu ile ilgili bilgi veren ve ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Gökhan CANSABUNCU; "Revers omuz protezinin omuz ekleminde ileri dereceli rotator manşet (omuz döndürücü kasları) yırtığı ve artriti (kireçlenme) olan hastalarda, ayrıca  omuz yapısının ciddi anlamda bozulduğu çok parçalı ve plakla tamir edilemeyecek kadar kötü kırıklarda kullanılan etkili ve kurtarıcı bir yöntem olduğunu belirterek, hastanın bu ameliyat ile sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduklarını" belirtti.
Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Abdullah DANIŞMAN ise konu hakkında ; Ortopedi alanının zorlu ameliyatlarından biri olan   omuz protezi ameliyatının Bartın Devlet Hastanesinde başarı ile gerçekleştirilmesinin önemli olduğunun altını çizerek, "Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlarımız Op.Dr. Gökhan CANSABUNCU’ya ve Op.Dr. Ömer Tansel ALIŞ’a ayrıca ameliyat ekibinde görev yapan personellere ve Bartın Devlet Hastanesinde sunulan sağlık hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışan bütün personellere teşekkür ettiğini" ifade etti.
 

Bakmadan Geçme