Bartın Devlet Hastanesinden haberler

İşitme test ünitesi yenilendi, 2 doktor göreve başladı

Hastanede İşitme Test Ünitesi yenilendi
Bartın Devlet Hastanesi bünyesinde Serbest Alan Odyometri Ünitesi diğer adıyla İşitme Test Ünitesi kuruldu.
Hastaneden yapılan açıklamada daha önce var olan sistem yenilendiği ifade edilerek işitme rahatsızlığı olan hastaların tedavisi için yeni işitme cihazı (Odyometre Cihazı ) ve Tek Cidarlı Sessiz Kabin alınarak, hastaların il dışı sevk ihtiyacı ortadan kalktığı söylendi.  Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Yeni alınan odyometre cihazımızın serbest alan testi uygulamaları için uygun yazılım tabanlı olması ve kabinimizin daha büyük boyutlarda alınması sayesinde hastanemizde daha önce yapılamayan serbest alan testi yapılabilmektedir. Serbest alan testi sayesinde bir kulağında işitme cihazı bulunan ve diğer kulağı için işitme cihazı almak isteyen hastalarımız il dışına gönderilmeden hastanemizde test edilebilmektedir. Ayrıca yine serbest alan testi ile işitme cihazı kullanan ve işitme cihaz raporlu ehliyet almak isteyen hastalarımızın sevki önlenmiş olup, testler hastanemizde yapılabilmektedir. Serbest Alan Testi; işitme cihazı kullanan hastalarda kişinin cihazdan fayda görüp görmediği, fayda görüyor ise ne derece fayda gördüğünü tespit edebilmek için kullanılabilmektedir. Kabin boyutlarımızın eskiye oranla daha büyük olması sebebiyle tekerlekli sandalye kullanan hastalarımız tekerlekli sandalyeleri ile test olabilme imkânına sahip olup, güvenlikleri ve rahat etmeleri sağlanmıştır” denildi. 
  
Genel Cerrah Karaduman göreve başladı
Bartın Devlet Hastanesine atanan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Uz. Dr. Zekeriya Karaduman görevine başladı.
Bartın Devlet Hastanesine atanan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Karaduman tam zamanlı olarak hasta kabulüne başladı. Karaduman memleketine gelmekten ve burada görev yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek burada bulunacağı süre zarfında hastalarına en iyi hizmeti sunacağını söyledi.  Karaman’la birlikte Bartın Devlet Hastanesinde  Genel Cerrahi Uzman sayısı 6’ya yükseldi.
Zekeriya Karaduman  kimdir?
1984 Bartın Kurucaşile doğumlu olan Op. Dr. Zekeriya Karaduman ilk ve orta öğretimi Hisar Piri Reis İlköğretim okulunda, Lise eğitimini Bartın Köksal Toptan Lisesinde tamamlamıştır. 2002 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümüne üniversite eğitimine başlamıştır. 2009 yılında fakülteyi bitirip yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Uzmanlık eğitimine devam etmiştir. 2015 yılında asistanlık eğitimimi tamamlayıp Sinop ili Boyabat ilçesinde zorunlu hizmeti görevini yapmıştır. 3 yıla yakın çalıştıktan sonra 2018 yılı Mayıs ayı itibariyle Bartın Devlet Hastanesine Genel Cerrahi Uzmanı olarak atandı.
 
Dr. Yıldırım göreve başladı
Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Sena Koç Yıldırım, Bartın Devlet Hastanesindeki görevine başladı. Yıldırım tam zamanlı olarak hasta kabulüne başladı.
Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Sena Koç Yıldırım, Bartın Devlet Hastanesindeki görevine başladı. Yıldırım tam zamanlı olarak hasta kabulüne başladı.
 Dr. Sema Koç Yıldırım kimdir?
Dr. Sema Koç Yıldırım 1988 Gümüşhane doğumlu olup, 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde üniversite eğitimine başladı. 2012 Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde üniversite eğitimine başladı.  2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından Gümüşhane Şiran Devlet Hastanesi'nde 4 ay süreyle görev yaptıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamış ve Ocak 2018 Uzmanlık eğitimini tamamladı. Mayıs 2018 itibarı ile Bartın Devlet Hastanesi'ne Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı olarak atandı.


 
 

Bakmadan Geçme