Bartın'ı heyecanlandıran proje

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 2019-2024 projeleri arasında yer alan 'Gökyüzünden Geziyorum-Teleferik' projesinin büyük heyecan yarattığını söyledi.

Bartın turizmine katkı sağlayacak çalışmalar içinde olduklarını belirten Akın, Bartın’da “Kültür Yolu” oluşturabilmek için yıllardır çalışmalar yaptıklarını ve bir güzergâh belirlenerek bu güzergah üzerindeki tarihi ve kültürel değerlerin restorasyon çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Tarihi Kentler Birliği’nin 5 yıldır encümen üyesi olarak görev yaptığını ve birliğin toplantı, seminer vb. etkinlikleri için çok sayıda kentte tarihi ve kültürel yapılar ile yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı bulduğunu belirten Akın, Bartın’ın tüm değerlerinin hak ettiği noktaya ulaşacağını ve bu yönde Belediyenin her zaman farklı projelerin hazırlanması ve uygulanmasında mutlaka kaynak yaratıp bütçe ayıracağını açıkladı.

Bu bağlamda Bartın Kültür Yolu’nun Ebu Deda Türbesi’nden başlayarak, Şehitlik, Dikilitaş, Kuleyanı Çeşmesi ve Bartın Evleri, Su Terazisi, Şadırvan, Taşhan, Kent Müzesi, Belediye Bahçesi, Şehir Hamamı, Asma Caddesi’nde yapılacak olan Resim ve Sanat Müzesi, Şelale, Turgut Işık Caddesi’nde yapılacak olan Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi, Santral Sokak’ta restore edilecek olan Belediye Sanat Evi (Aya Nikolas Kilisesi) ve Gazhane Kültür Parkı şeklinde ilerleyeceğini, Gazhane Kültür Parkı’ndan ise TOKİ Bölgesi’nde yapılacak Köypark’a Teleferik ile ulaşım sağlanacağını açıklayan Başkan Cemal Akın, projenin halk arasında büyük heyecan yarattığını söyledi.

Bartın Irmağı’nın kent için büyük bir kazanım olduğunu, kentin içinden geçen ırmak kıvrımlarının ve doğal güzelliğin gökyüzünden daha açık görülebileceğini vurgulayan Cemal Akın “Bartın Irmağı’nın yıllar önce gökyüzünden çekilmiş fotoğrafları yaşadığımız kentin ve ırmağımızın değerini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Tüm vatandaşlarımızın bu güzelliği görebilmesi için “Gökyüzünden Geziyorum” Projesi hazırladık. Gazhane Kültür Parkı ile Köypark’ı, yaklaşık 1600 mt. mesafeyi teleferik ile bağlayacağız. Bartın’ın turizmine büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu projeyi halkımızın her kesimi ile paylaşıyoruz. Bu proje halk arasında büyük heyecan yaratıyor” dedi.

Bakmadan Geçme