Bartında Oryantiring Heyecanı

Bartın'da ilk kez düzenlendi…

Bartın Oryantiring Temsilcisi Öğretim Elemanı İsmail AYDIN tarafından yapılan açıklamaya göre, Bartın ilinde ilk kez düzenlenen ‘Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Oryantiring İl Birinciliği Yarışması’na yaklaşık 80 sporcu katıldı.
Düzenlenen etkinliğe; Bartın Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Ulus Zafer Ortaokulu, Amerikan Kültür Koleji, Kumluca Y.İ.B.O ve ŞHT. Sinan Oruç ÇPAL okulları katıldı.
İl Temsilcisi İsmail AYDIN etkinlikte yaptığı açıklamada, Oryantiring branşının fiziksel ve zihinsel uyumunun en güzel örneklerinden birini oluşturduğunu belirtti.
Aydın şunları kaydetti;
“Oryantiring (yön-bulma), harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir. Biz bugün burada ilk kez Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Oryantiring branşının Bartın ilinde de uygulanabilirliğini gösterdik. İnanıyoruz ki, her büyük düşün küçük adımlarla başlar. Biz bugün burada sadece küçük bir başlangıç yaptık”.
STRATEJİ KURMAK
"Oryantiring koşturup durmak değil ama koşarken düşünebilmek, strateji kurmaktır. Hangi yol daha hızlı. En kısa yol değil, çoğu kere kaybolmadan ilerlemek, parkuru iyi okuyabilmeyi, haritayı 3 boyutlu düşünebilmeyi gerektiriyor. Bütün bunları kalbiniz hızlı iken yapacaksınız. Oryantiring koşarken satranç oynamaktır. Bundan sonra bu yarışmaları diğer bölgelere ait ilçelerde yapmaya çalışacağız. Bartın’dan Oryantiring branşı için Milli Takım Sporcusu yetiştirmek istiyoruz."
Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlü Sayın Ali Özdemir bu konuda önemli destekçimizdir. Bartın ilin bir spor turizmi amacıyla kullanılabilecek yeni doğa alanlarının belirlenmesi için hep birlikte çalışıyoruz.  Bu amaç doğrultusunda Bartın'da Oryantiring yapılabileceği varsayılan alanlar tespit edilecek ve bu alanlar üzerinde yapılacak olan coğrafi incelemeler neticesinde Oryantiring sporu için elverişli olan alanların haritasının çizimi aşaması geçilmesi planlanacaktır. Böylece Bartın için yeni olan bu branşın sürdürülebilir bir proje haline getirilmesi sağlanacaktır.


 
 

Bakmadan Geçme