Bartınlı balıkçıların ağına takıldı

Dev balık görenleri oldukça şaşırttı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde hamsi için denize açılan Bartınlı balıkçıların ağına güneş balığı veya ay balığı olarak adlandırılan dev balık takıldı. 
Oldukça iri ve yuvarlak gövdesi ile değirmen taşına benzeyen, Latince adı 'Mola Mola' olan balığın kötü kokan etinden dolayı yenilmiyor.
Kuşadası’ndan denize açılan ve içinde 11 Bartınlı balıkçının bulunduğu Ali Bey isimli tekne ile hamsi avına çıkan balıkçılar büyük bir sürprizle karşılaştı. Oldukça ağırlaşan ağları tekneye çeken balıkçılar yaklaşık 300 kilo ağırlığında dev güneş balığını görünce oldukça şaşırdı. Teknede bulunan balıkçılar dev balığı cep telefonu ile görüntüleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Dev güneş balığı tekneye alınmadan denize geri salındı.
Güneş balığının derisi 15 cm kalınlığında ve İspermeçet balinasından sonra bütün organizmalar içinde en kalın deriye sahip canlı olma özelliğini taşıyor.
Sıcak denizlerde ve derinde yaşayan balık türü olan ay balıklarının özellikle Asya'nın, Afrika'nın ve Avustralya'nın ılık denizlerini tercih ettikleri ve 1000 metre derinliğe kadar dalabildikleri öğrenildi. Yaz aylarında yoğunlukla Akdeniz'de de görülebilen ay balıklarının Ege ve Marmara denizinde yaz suların ısındığı dönemlerde nadiren de olsa görüldüğü kaydedildi. Kemikli balıklar sınıfının en büyük balığı sayılıyor.

Bakmadan Geçme