Başkan suların verileceği saati açıkladı

Bartın ve Amasra'da su kesintisi

Ana şebekede onarım çalışması başlatıldı. BARTIN ve Amasra’ya su taşıyan isale hattı borularında meydana gelen çatlaklar nedeniyle Bartın merkezi ve Amasra ilçe merkezine su verilemiyor. Belediye ekipleri, 9 farklı bölgede boruları değiştirme çalışması başlattı.

Ulus Ulupınar köyündeki membadan 32 kilometre boyunca Bartın’a ve Amasra ilçesine su taşıyan asbest borularda 1 ay önce 9 farlı bölgede çatlaklar meydana geldi. Su kaçaklarının önlenmesi ve borularının değiştirilmesi için belediye ekipleri çalışma başlattı. Dün gece saatlerinde isale hattındaki su kesilerek, Bartın ve Amasra’da su kesintisi yapıldı. Belediye ekipleri vatandaşları uyararak, 3 gün boyunca suların gelmeyeceğini açıkladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren, isale hattının geçtiği Gökçekıran köyü ve Kirazlıköprü barajı mevkinde 9 farklı noktadaki çatlaklar için ekipler çalışma başlattı. İş makinalarının yardımıyla yapılan çalışmalarla çatlar boruların yerine yenisi yerleştirildi. Çalışmaları yerinde izleyen Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır işçilere kolaylıklar diledi.

SUYU YARIN SABAH SAATLERİNDEN SONRA VERECEĞİZ

32 kilometrelik su isale hattındaki çatlaklar nedeniyle çalışmaların başlatıldığını söyleyen Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “32 kilometrelik içme suyu isale hattımızda 9 adet patlağımız vardı. Bu sabah saat 03.00’te suyu tahliyeye başladık. Sabah saatlerinde de ekiplerimiz boru patlaklarının bulunduğu 9 alanda çalışma başlattı. Şu ana kadar 3 patlağı onardık. Akşam saatlerinde de çalışmaları tamamlayarak, suyun Bartın’a gelmesinin 10 saat sürmesini tahmin ediyoruz. Yarın sabah saatlerinden sonra da suyu kent merkezine vermeye başlayacağız. Yaklaşık 1 aydan beri bu isale hattında kaçaklarımız vardı. Bu su kesintisinden etkilenen Bartın ve Amasra’da rahat bir nefes alacağız. Biz su kesintisini 3 gün demiştik ama hizlı çalışma ile yarın sabah saatlerinden itibaren suyu vermeye başlayacağız” dedi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından kent merkezindeki depolara su basılarak, yarın sabah saatlerinden sonra Bartın kent merkezi ve Amasra ilçesine su verilmesi planlanıyor. (DHA)

Bakmadan Geçme