Bayram namazı camilerde kılınacak mı?

Bartın'da bayram namazı saati

Ramazan Bayramı namazı, yürüme mesafesinde bulunan en yakın camilerde  kurallara uyularak kılınacak. 
Salgın tedbirlerinin en güzel uygulandığı mekânlar olan camilerde bayram namazını kılan vatandaşlar bayramlaşma merasimi yapmadan evlerine dönecek. 
Bartın'da Bayram namazı saati 06.07
*BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?
Bayram namazının her iki rekâtindeki üçer adet fazla tekbirlere “zevâid tekbirleri” denir. Vacip olan bu tekbirler, birinci rekâtte kırâatten önce, ikinci rekâtte kırâatten sonra alınır.
Bayram namazı şöyle kılınır: “Niyet ettim Allah rızası için bayram namazını kılmaya, uydum imama” diye kalben niyet edip Allâhü Ekber diyerek imam ile beraber iftitâh tekbiri alınır. Sonra eller bağlanır ve “Sübhâneke”den sonra imam sesli, cemaat sessiz “Allâhü ekber” diyerek ellerini kulaklarına kaldırır ve yanlara salar; yine elleri kaldırarak ikinci tekbiri alır ve ellerini yanlara salar; üçüncü tekbir alınınca eller bağlanır. İmam açıktan Fâtiha ve bir sûre veya en az üç âyet okur, cemaat dinler. Rükû ve secdeden sonra ikinci rekâte kalkılır.
İkinci rekâtte imam, önce Fâtiha sonra bir sûre veya en az üç âyet okur. Sonra birinci rekâtin başında alınan tekbirler bu defa kırâatın sonunda üç defa alınır ve eller hep yanlara salınır, dördüncü tekbir ile rükûya gidilir ve namaz tamamlanır.
Cuma namazında, namazdan evvel hutbe okunduğu gibi bayram namazlarında da namazı müteâkip hutbe okunur. Hutbeye, tekbir ile başlanır, cemaat de bu tekbirlere hafifçe iştirak eder.
*BAYRAM GECELERİNİ İHYÂ
Bayram gecelerinde mümkünse Hatm-i Enbiyâ, Hatm-i İstiğfâr yapılır ve Tesbîh Namazı kılınır. (Hatm-i İstiğfâr, 1001 defa “Estağfirullâhe’l-azîm ve etûbü ileyk” okumaktır.) (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

 

Bakmadan Geçme