Bin kişilik ekip oluşturuldu

Valilik uyarıda bulundu, süreç yarından itibaren başlıyor

İçişleri Bakanlığı, valiliklere koronavirüs tedbirleri hakkında "dinamik denetim süreci" konulu genelge gönderdi. Bartın Valiliğinden yapılan duyuruda, bu kapsamda ilimizde 4.3.2021 Perşembe gününden başlamak üzere her gün valilik koordinesinde oluşturulan 1000 kişilik ekip ile denetimler gerçekleştireceği belirtildi. Bu ekiplerin düzenli olarak her gün sahada denetim yapması sağlanacak.
Ekipler iş yerlerini denetleyecek
İl/İlçe salgın denetim merkezleri bünyesinde bulunan İş Yeri Denetim Ekipleri ve Mahalle Denetim Ekiplerine, belediye/il özel idaresi, meslek odaları, iş güvenliği uzmanlığı sertifikasına sahip kamu personeli ile Tarım ve Orman Bakanlığı gıda denetmenlerinden oluşturulan yeni ekipler dahil edilecek.
Ülke genelinde koronavirüs denetimi yapılacak
Vatandaşlar ve iş yerleri önce kurallara uymaya davet edilecek, aykırılıklarda ısrar ve tekerrür edici tutum ve davranışlarla karşılaşılmasında halinde faaliyetten geçici men edilmesi dahil gerekli idari işlem tesis edilecek.
HES uygulamasındaki ihbar hattının bilinirliği artırılacak
Dinamik denetim faaliyetlerine vatandaşların etkin katılımını sağlamak için Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki ihbar hattının bilinirliği artırılacak, ihbarlar bu hat üzerinden yapılacak.
Maske, mesafe ve hijyen hepimizi korur!
 

Bin kişilik ekip oluşturuldu

Bakmadan Geçme