Bu tarihe dikkat!

Ülke genelinde olacak, Sakın panik yapmayın

Süleyman Soylu: 12 Kasım'da 18.57'de ülkece tatbikat yapacağız
İçişleri bakanı Süleyman Soylu, 12 Kasım'da Düzce depreminin 23. yıl dönümünde, depremin gerçekleştiği saatte ülke genelinde tatbikat yapılacağını duyurdu.
“18.57’DE TATBİKAT YAPILACAK”
Soylu, ülkece yapılacak tatbikat konusunda “Düzce depreminin yıl dönümünde 18.57’de ülkece tatbikat yapacağız. Radyolar tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye’ye aynı anda mesaj gelecek.” dedi.  Türkiye genelinde yapılacak tatbikatta "Çök-kapan-tutun" uygulamasının tatbikatı yapılacak. 
Çökün- Kapanın- Tutunun
Deprem sarsıntısı başladığında yapmamız gereken ilk eylem çök-kapan-tutun olmalıdır. Sarsıntı başladığı andan itibaren kesinlikle merdivenlere, balkonlara veya asansörlere koşmamalıyız. Sarsıntının başladığını hissettiğimizde yapmamız gereken, sağlam bir nesnenin yanına geçmek, üzerimize düşebilecek nesnelerden uzak durmak ve çök-kapan-tutun eylemini gerçekleştirmektir. Bu eylemi gerçekleştirirken bir elimizle nesneyi tutarken diğer elimizle boyun ve baş bölgemizi korumalıyız. Bu tarihe dikkat!

Bakmadan Geçme