Buat Kapaklarını Tuvale Dönüştürdü

Bartınlı genç ressam buat kapaklarına resim yaparak bir ilke imza attı.

Bartın’da yaşayan 8. Sınıf öğrencisi genç ressam Defne Naz BOSTANCI elektrik tesisatlarının birleşme noktalarını koruma altına alan elektrik kutusu olan Buat Kapaklarına resim yaparak bir ilke imza attı.
Yaklaşık 6 yıldır resim sanatı ile uğraşan ve resimlerini tuvale aktaran Defne Naz BOSTANCI,  her ev ve ofiste bulunan Buat kapaklarına resim yapma fikrinden yola çıkarak evdeki tüm buat kapaklarını yaptığı resimlerle süsledi.
Defne Naz BOSTANCI şunları aktardı; ‘Bu kapaklar genelde takılacağı duvarın renginde olur ve bu sayede göze pek batmaması istenilir. Ama ben dikkat çekse nasıl olur diye düşündüm. Yani düşünsenize odanızda tablo asacak uygun bir yer yok. Ama buat kapağınıza minyatür bir resim çizip duvarınıza takabilirsiniz ayrıca yer de kaplamaz. Ben de ilk çalışmamı Türk bayrağı olarak yapmak istedim. Yaptıktan sonrada evimizin duvarına astım. Aslında kirada oturduğumuz için yaptığım resimlerimi duvara asmak istemiyorduk. Sonradan aklıma bu fikir geldi. Bu teknik ile yaptığım resimlerle hem evimizin duvarlarını süslemiş oluyorum hem de tuval kadar bize maliyeti olmuyor.Yine özellikle  çevremizden bilenler sipariş vererek  onlarında talepleri doğrultusunda çizimler yapıyorum.’’ dedi.
 

 

Bakmadan Geçme