Burayı gören hayran kalıyor

Hikâyesi ve doğal güzellikleri ile adeta büyülüyor

Bartın’ın Abdipaşa beldesine bağlı Kalecik köyünde bulunan Şimşirli Baba Camii, türbesi ve kanyon içindeki muhteşem şelalesi görenleri büyülüyor.
ŞELALE DOĞAL HAVUZ GİBİ
Şimşirli cami mevkiinde dere yatağında doğal kanyon içindeki gizlenen şelale güzelliği ile görenleri büyülüyor. Kayanın içi, yüksekten akan suların oyması sonucunda adeta doğal havuz görüntüsü sunuyor. Buranın serin sularında yüzmek büyük keyif veriyor.

ŞİMŞİRLİ BABA CAMİİ ve TÜRBESİ
Abdipaşa beldesi Kalecik Köyü’nde Şimşirli Baba tarafından yapılan ve yapım tarihi bilinmeyen caminin bir gecede yapıldığı rivayet ediliyor. Caminin yanında Şimşirli Baba’nın mezarı, Akşemseddin’in babası Hamza Efendi’nin mezarı ve Akşemseddin Çeşmesi bulunuyor. Söylentilere göre Şimşirli Baba, geçimini sahibi olduğu tek inekten elde ettiği süt ürünlerinin takasıyla sağlamasına rağmen bol olan sütün kaynağının aslında yörede yaşayan geyikler olduğu, ayrıca, Şimşirli Babanın bir gecede yaptığı caminin malzemesini geyiklerle taşıdığı rivayetler arasında. Şimşirli Baba Camii ve imareti, bu ilginç öykü dolayısıyla kutsal sayılıyor. Özellikle burayı ziyaret eden genç annelerin doğum sonrası az olan sütlerinin artacağına inanılıyor.
Her yıl Hıdırellezde Şimşirli Baba Camiinde mevlüt okunup, kurbanlar kesiliyor ve gelen halka dağıtılıyor.
ULAŞIM
Şimşirli Baba Türbesi, Camii ve şelalesi Bartın Safranbolu yolu üzerinde Abdipaşa’dan sonra Ağaç tünellerini geçiyorsunuz. Bahçecik köyünü de geçtikten sonra Şimşirli cami ve kalecik köyü yol ayrımından içeriye giriliyor. Ana yoldan yaklaşık 4 kilometre gittikten sonra Şimşirli cami ve türbesi karşınıza çıkıyor.
Şimşirli camisine gelmeden son köprüyü geçinde sola ağaçlık dere yatağına bir yol iniyor. Burada aracınızı park ederek dere yatağından yukarıya doğru yaklaşık 400 metre yürüyünce kanyonun içinde muhteşem şelale karşınıza çıkıyor. Burada serin suya girebilir ve eşsiz doğanın keyfini çıkartabilirsiniz. 
İyi seyirler.

Bakmadan Geçme