Cankurtaranlar Görev Başında

Bartın plajlarında boğulma olaylarına karşı cankurtaranlar göreve başladı.

Bartın İl Özel idaresinden yapılan açıklamda, sertifikalı 20 cankurtaranın göreve başladığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi.
“İlimizde yaz sezonu boyunca sahillerimizden faydalanan yerli ve yabancı turistlerin daha güvenli bir ortamda denize girebilmeleri ve boğulma olaylarına müdahale etmek için, İdaremizin sorumluluk alanında bulunan merkez ilçe Arıönü (Mugada), Büyükkızılkum, Hatipler, Güzelcehisar, Amasra ilçesi Çakraz plajlarında olmak üzere toplam 20 kişilik Cankurtaran ekibimiz göreve başladı. Plajlarımızda görev yapan Cankurtaranlarımız gümüş cankurtaran sertifikasına sahip olup sahillerimizde bulunan gözetleme kulelerimizden dürbün yardımıyla denize giren yerli ve yabancı turistlerin geçirmeleri muhtemel tehlikeler karşısında anında kurtarma müdahalesinde bulunmaktadırlar.
Ayrıca hava şartlarının olumsuz ve denize girilmesinin riskli olduğu zamanlarda megafon yardımıyla gerekli anonslar/uyarılar yapılarak kişiler uyarılmakta aksi davranışta bulunanlar hakkında kolluk kuvvetlerine ve ALO 158 Sahil Güvenlik hattına bilgi verilmektedir.
İlimiz sınırları içerisinde sahillerimize tatile gelen yerli ve yabancı turistlerimize; görev yapan bütün Cankurtaranlarımıza Sahil Güvenlik Komutanlığı Ekiplerine kazasız belasız bir yaz sezonu geçirmelerini diliyoruz”


 
 

Bakmadan Geçme