Cemal Akın bir konuştu, pir konuştu

Cemal Akın'ın 28 Şubat akşamında Canlı yayın konuğumuz olduğu program 48 bin kişiye erişerek 16 bin kişi tarafından izlendi.

Cemal Akın, Bartın Olay Medya ve Hergün Gazetesi ortak yanında Nurdan Eroğlu’nun sunduğu programda soruları yanıtladı. Canlı yayınımız, şu ana kadar adaylar arasında canlı yayınlarda içinde en çok izlenen program oldu.
AKIN: “ELLERİNDE GERÇEK PROJE YOK”
Bartın Hergün Gazetesi ile Bartın Olay’ın ortaklaşa yaptığı canlı yayının konuğu olan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın hem 31 Mart yerel seçimleri için hazırladığı projelerini anlattı hem de hakkındaki eleştirilere cevap verdi. Akın, İnkumu Tünel Projesi de dahil olmak üzere AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz’ın kamuoyuna açıkladığı projeler için “Elde gerçek proje yok. Bunların hepsi simülasyon” dedi.
Eleştirilere ilk olarak yeni imar planı hakkındaki eleştirilere cevap vererek başlayan Akın, “Bartın Belediye Meclisinde 25 tane belediye meclis üyesi var ve yeni imar planı, 25 belediye meclis üyesinin evet oyuyla geçti. 14 MHP’nin, 6 AK Parti’nin ve 5 CHP’nin belediye meclis üyelerinin kararıyla geçti. Eğer şimdiki adaylar ve yanındakiler imar planını soruyorlarsa ilk önce kendi meclis üyelerine sorsunlar. En başta İmar Komisyonu var 3 MHP’den, 1 AK Parti’den ve 1 de CHP’den üyesi var. 1 sene çalıştılar, hepsinin emeklerine yazık derim. Hepsi doğru ve dürüst arkadaşlar. Kendi partililerine sorsunlar önce. Onlar bunu söyleyerek ‘Benim partilerim bu işi yalan yanlış yapmış. Onlar yalancı’ diyorlar. Onun için ne söylediklerinin farkına varacaklar. Bu plan Bartın’ın 50 yıllık planı. Aynı Zamanda bu Pazar Aladağ’da saat 12.00’da 20 aileye tapularını vereceğim. Bu imarla ilgili konuşanlar bu ailelere tapularının verilmesine karşı mı çıkıyorlar yoksa? Siyasetten böyle bir şeyi konuşmak çok ayıp. Biz yanlış yapmayız. Hangi partiden olurlarsa olsunlar Meclisteki arkadaşlar da yanlış yapmaz. Bu şekilde 1000 civarında aile var. Dosdoğru ve hakkaniyetli bir plan yapılmıştır” dedi.
SUYLA İLGİLİ ELEŞTİRİLERE “BU HALKA HAKARET” YORUMU
Suyun kirli aktığına dair yapılan eleştirilere “Bartın’a her gün 14 bin ton su geliyordu. Suyla ilgili yapılan çalışmaların ardından şuana Bartın’a gelen suyumuz 29 bin tona ulaştı ve bizim bu suyumuz berrak. Bartın Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 16 değişik noktalan alınan numunelerden yapılan tahlillerin hepsinde ‘uygundur’ deniliyor. Bunu diyen Bartın Halk Sağlığı Laboratuvarı. Bunu söylerken el insaf derim. Bu halka hakaret derim. Bir yılda 299 kez tahlil ediliyor. Senede 4 seferde biz İstanbul’daki 3 Nolu Halk Sağlığı Merkezinde siyanüre de baktırıyoruz” şeklinde cevap verdi.
“BİZİM PROJELERİMİZİ TABİ ALABİLİRLER”    
Ilındır Göleti Projesinin  AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz’ da projeleri arasında yer almasıyla ilgili “Olabilir, bizim projelerimizi tabi alabilirler. Ayrıca aldıkları için de teşekkür ediyorum. Biz bununla ilgili 4 yıldır çalışıyoruz ve DSİ ile de protokolümüzü yaptık zaten. Gelirlerse ben onlara daha neler öğretirim ama gelmiyorlar” ifadelerinde bulundu.
“YURDA İLK AÇILDIĞI GÜNDEN BERİ 500 TON SU VERİYORUM”
2 bin 500 kişilik kız yurdunda yaşanan su sorunu ve Bartın Belediyesi’nin yurda gerekli suyu vermediğine dair eleştirilere de “2 bin 500 kişilik yurt Tuzcular Köyünde yapıldı. Orayı daha yeni Belediyemizin mücavir alanın içerisine aldık. 2 bin 500 kişilik yurt yapılmış ama suyu nereden gelecek hesap edilmemiş. Kanalizasyonun nereye gideceği hesap edilmemiş, elektriğin nasıl alınacağı hesap edilmemiş bunun suçlusu ben mi oluyorum? Benim yetki alanımın dışında İl Özel İdaresinin kapsamında. Yurt biterken, yurt müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Çetin, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun geldiler ‘Biz şimdi ne yapacağız başkanım’ dediler. Ama ben orayla ilgili 2 tane proje yapmıştım. Birisi Çeştepe’den gelecek bir proje birisi de Bartın’dan gelecek bir proje.  ‘Başkanım Bartın’dan su verebilir misin?’ dediler. Bende ‘Veririm tabi’ dedim. Oradaki çocuklar bizim, yurt da bizim, Bartın hepimizin. Ben oraya her gün ilk açıldığı günden beri 500 ton su veriyorum. Bunu bilip de söyleyen varsa yalan söylüyor, bilmeden söylüyorsa da yanlış söylüyor” şeklinde cevap verdi.
“BENİ ARKADAŞLAR İYİ TAKİP EDEMEMİŞ”
Bartın’ın Cumhur İttifakı içerisinde yer alıp almayacağı, İttifak içerisindeki partilerden hangisinin adayını geri çekeceğine dair siyasi kulislerdeki söylemler için de Cemal Akın, “Bartın’la ilgili Milliyetçi Hareket Partisi’nin hiç söylemi olmadı. Bu çıkan dedikodulardan ibaret. O süreçte Ankara’ya yaptığım ziyaretlere gelecek olursak bizi bilen bilir ben her 2 haftada bir Genel Merkeze giderim. Ben Genel Merkezimizin MYK’sında 2 dönem yani 6 yıl görev almış biriyim. Orada çok samimi dostlarımız, arkadaşlarımız var. Genel Merkezimizle çok iyi diyaloglarımın olduğunu herkes bilir. 4 ay önce Sayın Genel Başkanımız bize “Başkan sen adaysın. Yoluna bak, hiçbir şeye bakma’ dedi. 4 ay önce ne ittifak ne de başka bir şey konuşuluyordu. Benim bir ayağım Bartın’da bir ayağım Ankara’da. Beni arkadaşlar iyi takip edememiş, bundan sonra iyi takibe alsınlar” dedi.
BAHÇELİ  BARTIN’A GELECEK Mİ?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bartın programının olup olmayacağıyla ilgili olarak “Genel Başkanımızın Bartın programının olup olmayacağına dair şuanda bize bir bilgi ulaşmadı. Daha netleştirmediler diye düşünüyorum. Netleştirirlerse Genel Başkanımızın başımızın üstünde yeri var.” şeklinde konuştu.
KARAKAŞ’IN SORUSUNA “KENDİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARINA SORSUNLAR” CEVABI
CHP İl Başkanı Selim Karakaş’ın diğer hizmetler adı altında harcanan 17 milyon TL’nin nereye harcandığı sorusu ve Bartın Belediyesi’nin İller Bankasına 45 milyon TL borcu olduğuna dair ifadeleri için de Cemal Akın “Bu paranın hepsinin yeri bellidir. Taşeron işçilere verilen para da bunun içinde. Mesela verilen gıdalar var. Onlar da bunun içinde. Bartınspor dahil spor kulüplerine yapılan desteler var.  Resmi adı bu şekilde.  İyi incelesinler,  kendi belediye meclis üyesi arkadaşları da var. Onlara sorsunlar, bunu oradan sormaya gerek yok. CHP’nin Plan ve Bütçe Komisyonunda bulunan Meclis Üyesi var. Ayrıca her 3 ayda bir Sayıştay’ın denetçileri geliyor. Burası Cemal Akın’ın dükkanı değil, ‘Ben harcadım oldu’ olmuyor. Her şeyin hesabı kitabı var. Her sene biz Allah’ın izniyle aklana aklana gidiyoruz.” dedi.
“BELEDİYE YOK, BARTINSPOR YOK”
Bartınspor konusuna da değinen Cemal Akın, “Belediye yok, Bartınspor yok. Bu kadar önemli belediye. Destek anlamında diyorum bunu. Ağız söyler ne yapacağına bakmak lazım. Bilgisayarda yapmayla olmuyor bu işler.”  dedi.
 
“DOĞALGAZI 5 SENEDE BİTİRECEKTİK VE 5 SENEDE BİTİRDİK”
Bartın Belediyesi’nin doğalgaza geç başladığına yönelik eleştirilere “ Doğalgaz, geç geldi, erken geldi deniyor. 2009’da ben göreve geldim. 2011 yılında EPDK ihalesini yaptı. 2012 yılında doğalgaza başladık. Ben başladığımda üst siyasetçiler hemen ‘Bartın’ı köye çevirdiler’ dedi. Ben o zaman bunu söyleyenlere ‘Havadan mı getireyim’ demiştim. Neden yolları geç yaptık? En az 2 ay beklememiz lazım. Sonuçta bu su değil, ölçümler, testler yapılıyor. Doğalgazı 5 senede bitirecektik ve 5 senede bitirdik. Bazı yerlerde bu 10 sene, 15 sene sürüyor” sözleriyle cevap verdi.
“ELDE GERÇEK PROJE YOK”
İnkumu Tünel Projesiyle ilgili “Bu tüneli belediye değil, Ulaştırma Bakanlığına bağlı olduğu iççin Karayolları yapar. Bazen Ulaştırma Bakanlığı Bartın Belediyesine mi bağlandı diye aklıma geliyor. Bu alan Karayollarının alanında. Ayrıca orada yer yok neresine 1000 araçlık otopark yapacaklar? Havanda su dövülmez, ayağı yere basın iyi projelerle çıkmak lazım. Burada 50-100 tane yeri nereden baksanız istimlak edeceksiniz, ayrıca çıkışta rantabıl mı değil mi belli değil.  Çünkü elde gerçek proje yok. Bunların hepsi simülasyon. Ben bu şekilde 100 tane proje yaparım. Ben saydığım projeleri 4 yıldan beri  10 teknik adamla çalışıyorum” dedi.
“TELEFERİKTESİNİZ BİNA ÇATISI MI GÖRECEKSİNİZ?”      
AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz’ın da projeleri arasında yer alan Teleferik projesinin neden Aladağ’a değil de TOKİ bölgesine yapıldığıyla ilgili ise “Biz Karadeniz Kültür Yolunun içerisine Bartın’ı da ekledik. Bartın’da ise Ebu Derda Türbesinden başlayıp Şehitlik, Dikili Taş, oradaki çeşmeler, Şadırvan, Taşhan, Su Terazisi, Kent Müzesi, Hamam, Resim ve Sanat Müzesi, Şelale, Bartın Belediyesi’nin Kültür Merkezine Atatürk ve Şehitler Müzesi, Gazhane’ye kadar bir kültür yolu oluşturduk. Biz Köypark Projesini yapacağız. TOKİ’deki Kent Ormanın hemen altında 113 bin metrekarelik bir alanımız var ve oraya bu projeyi uygulayacağız. Gökyüzünden Geziyorum Projesi yani teleferik projesinin fizibilitelerini yaptık biz. Burası bin 600 metre yükseklikte. Bunun fiyatları da alınmış durumda. Bizim projelerimizin bütün alt yapısı hazır. Neden bu proje Gazhane’den Köypark’a? Bizim Bartın Irmağı muhteşem bir ırmak ve biz Bartın’a gelenlerin ırmağı da yukarıdan görmelerini istiyoruz. Teleferiktesiniz binaları mı, bina çatısı mı göreceksiniz?” ifadelerinde bulundu.
“BARTIN IRMAĞI PROJESİNİN DAHA PROJESİ YOK”           
Bartın Irmak Projesiyle ilgili “Bartın Irmağı Projesi Eski Bartın Valisi İsa Küçük döneminde gündeme gelen bir proje. Bu projeyle ilgili bir çalıştay yapılmıştı. Bu çalıştayda bizde yer aldık. Zaten işin başında olan bizleriz. O çalıştayda bir dosya hazırlandı ve o dosya Eski Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na verildi. O dönem daha çok beton ağırlıklı olan bir proje yapıldı. Veysel Eroğlu, Eski Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu döneminde Bartın’a geldiğinde ise  “Bu ne biçim proje” dedi. O zaman ben varım, Yılmaz Tunç var, AK Parti İl Başkanı var, DSİ Bölge Müdürü, Genel Müdürü var. “Biz buraya 3 tane baraj yaptık. Bu projeyi değiştirin” dedi. Bize daha proje gelmedi. Geçenlerde sorduk “Kamulaştırma bedelleri daha ayrılmadı” dediler. Daha proje yok ki ortada ne kamulaştırma ödeneğinin ayrılmasından bahsediyorlar. Herkes bilmeden konuşuyor. Ya tutarsa diye bir şey söylüyorlar ama tutmuyor. Doğru konuşsunlar” dedi.

 
 
 
 

Bakmadan Geçme