CHP'de ortalık karıştı, Bankoğlu'nu hedef gösterdiler

Apar topar görevden alınan Merkez ilçe yönetimi bombaladı. Nasıl kılıf buldunuz? Milletvekili Aysu Bankoğlu paralı ajanlar tuttu…

CHP’de Merkez Yönetim Kurulu’nun kararıyla görevden alınan CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı basın açıklaması yaptı.
Gölbucaklı, bu yönetim sadece birilerinin kişisel ikballeri uğruna görevden alınmıştır diyerek CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nu işaret etti.
NASIL BİR KILIF BULUNDU?
Parti Genel Merkezinden gelen bir maille görevden alındığını belirten Gölbucaklı,  mailde “Partinin ilkelerine, amaçlarına ve çalışma kurallarına aykırı hareket eden Bartın İl Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin, CHP tüzüğünün 25. Maddesinin 1. Fıkrası uyarınca, gizli oyla ve oy birliğince görevden alınmasına Merkez Yönetim Kurulunun 26 Kasım 2018 tarihli toplantısında karar verilmiştir.” denilerek görevden alındıklarını söyledi.
 
. Bizler 4 yıldır çok mücadele ettik. Önceki vekilimiz Rıza Yalçınkaya ile beraber ve son seçilen Milletvekilimiz Aysu Bankoğlu’nun seçilmesi için çok mücadele ettik. Partimiz bizim için her zaman önde gelmiştir. Bu kadar özverili çalışan bir yönetimin neden görevden alındığını hala çözmüş değiliz. Hadi beni görevden aldınız, burada çalışan yönetim kurulu üyeleri için nasıl bir kılıf bulundu? Bu yönetim kurulunu neden görevden alındı? Bu yönetim sadece birilerinin belki kişisel ikballeri uğruna görevden alınmıştır. Buna sebep olanları da ben Yönetim Kurulu adına kınıyorum. Bugüne kadar yanımızda olan, destek veren herkese çok çok teşekkür ediyorum. İleri ki dönemlerde de bizlere verilecek olan her türlü göreve de biz talip oluruz.” dedi.
BANKOĞLU’NU DEFALARCA DAVET ETTİK
Genel seçimlerde Milletvekilimiz bizlerle, örgütlerle çalışmadı ve kendi ekiplerini kurdu. Bizlerde kendi ekibimizi kurduk. Bizim Milletvekilimiz için çalışmadığımız ya da sadece Muharrem İnce için çalıştığımız ifade edildi. Milletvekilimiz Aysu Bankoğlu seçimden sonra partimize sadece iki defa gelmiştir. Biz bunu defalarca gündeme getirdik. Kendisini de partiye defalarca davet ettik. Hele ki bu seçim arifesinde partiye gelmesi konusunda, aday seçimi konusunda kendisine davetlerde bulunuldu. Sadece Kurban Bayramı bayramlaşmasına geldi Milletvekilimiz partiye. Birde Genel Başkan Yardımcımızın ziyareti sırasında geldi. Onun haricinde tabi Milletvekilimizin bu işte kendine göre bir ekip kurma çabaları var diye tahmin ediyorum. Parti içi demokrasiden şüphemiz var. Seçim arifesinde böyle bir karar alınması da çok manidar. Burada yapılan en büyük yanlışta budur.” diye konuştu.
 BANKOĞLU PARALI AJAN TUTTU
 CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Yıldız Çelik’te Aysu Bankoğlu’na yüklenerek veryansın etti.
CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun aralarına paralı ajan gönderdiğini iddia eden Çelik, “Biz partimiz için çocuklarımızı bırakıp çalıştık. Yeri geldi taşın üzerinde yemek yedik yeri geldi sabahladık. En son ki seçimlerde Milletvekilimiz Aysu Bankoğlu yanımıza paralı ajanlar koydu. Bizim çalışıp çalışmadığımızı öğrenmek için bu yönteme başvurdu. Ben dahil broşürlerini kapı kapı dağıttım. Emeklerimizin karşılığı bu olmamalıydı. Fakat bugün ben kendimi ihanete uğramış gibi hissediyorum. Yaklaşık 9 yıldır partide bir fiil görev almaktayım. Bana verilen tüm görevleri layığıyla yerine getirdim. Partiden gönderilen mailde parti tüzüğüne aykırı hareket ettiğimiz söyleniyor. Bana bunu somut bir delille açıklamaları gerekiyor. Asla partiden, üyeliğimden vazgeçmiyorum. Bana verilen görevden de ben kendi rızamla vazgeçiyorum. Özverimizin karşılığı bu olmamalıydı. Hak, hukuk ve adalet sisteminin ne kadar işlemiş olduğunu da görmüş oldunuz. ” dedi.


 

Bakmadan Geçme