Çiftçilere Kapya Biberi Tanıtıldı

Proje kapsamında deneme amacıyla dikilen biber çiftçilere tanıtıldı

İlimizde "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projeleri" kapsamında Sütlüce köyünde deneme amaçla dikimi yapılan kapya biberi yerinde gezilerek çiftçilere tanıtıldı.
Sütlüce köyünde yapılan Kapya biberi tanıtımına İl Müdürü Abdulsetter BAYRAM, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Sebzecilik Bölüm Bşk. Dr. Oğuz GÜNDÜZ, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü G. Merve ŞEN KUL, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Teoman Tuğ PEHLİVAN, teknik personel ve çiftçiler katıldı.
İlimizin Akgöz, Akpınar ve Sütlüce köyleri olmak üzere 3 farklı bölgesinde adaptasyonu hakkında bilgi edinilmesi hedefleyen Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescilli Yalova Yağlık 28 Kapya Biber çeşidi üretilmesinin teşvik edilmesi ve damla sulama sistemi kurularak dekara 2 bin fide dikilerek deneme alanları oluşturuldu.
Tanıtımda teknik personeller tarafından çiftçilere kurulan bu deneme sonuçları gösterilmiş ve kapya biberi hakkında bilgiler verildi.


 
 

Bakmadan Geçme