Çobanlık yapmaya bile başlamış

3 yabancı uyruklu şahıs yakalandı...

Bartın’da ülkemize yasa dışı yollardan giriş yapan 3 yabancı uyruklu şahıs yakalanırken birinin çobanlık yaptığı öğrenildi.
KOZCAĞIZ TERMİNALDE YAKALANDI
Kozcağız Beldesinde, Jandarma ekipleri tarafından icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında, terminal içerisinde 2 yabancı uyruklu şahsa rastlanıldığı, şahısların yapılan kimlik kontrolünde, Pakistan uyruklu oldukları ve ülkeye yasadışı giriş yaptıkları tespit edildi.
Şahıslara 3.549 TL idari para cezası uygulanırken Bartın İl Göç idaresine teslim edilecekleri belirtildi.
Şikâyet üzerine ortaya çıktı, İş bile bulmuş
Küçükkızılkum Köyünde ikamet eden A.K. isimli şahıs, Kızılelma Jandarma karakoluna müracaatta bulunarak, S.K. isimli şahsa ait küçükbaş hayvanların arazisine girdiğini ve arazinin etrafında bulunan tel çitlere zarar verdiklerini belirterek şikayetçi oldu.
Olaydan haber alınması üzere yapılan araştırma sonucu, hayvanların sahibi olan S.A. isimli şahsın Afganistan uyruklu A.Ö. isimli şahsı çoban olarak ve sigortasız çalıştırdığı tespit edildi.  Afganistan uyruklu A.Ö. isimli şahsın, Ülkemize yasadışı yollardan girmiş olduğu, ikamet etmek ve çalışmak için herhangi bir resmi belgesinin olmadığı belirlendi. A.Ö. isimli şahıs, Bartın Göç İdaresine teslim edilmek üzere gözlem altına alındı.

 

Bakmadan Geçme