Derisini yüzüp çantaya koymuşlar

Yedi saat bekleyen ekipler şok manzara ile karşılaştı...

Kaçak Avlanan Şahıslar suçüstü yakalandı, 51 Bin 472 Lira ceza
Karabük’ te kaçak avlanan şahıslara Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Karabük İl Şube Müdürlüğünce 51 bin 472 lira idari yaptırım uygulandı. 
Kaçak avcılara geçit yok
Yenice Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında (YHGS) ve çevresinde kaçak avcılık yapıldığına dair ihbarı değerlendiren İl Şube Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekipleri sabahın erken saatlerinde ivedilikle olay yerine intikal etti. Kaçak avlandığı tespit edilen 7 şahsa idari yaptırım uygulayan av koruma ve kontrol ekipleri, kaçak avcıların ellerindeki takozsuz av tüfeklerini avdan men etmek maksadıyla muhafaza altına aldı.
YEDİ SAAT BEKLEDİLER, ŞOK MANZARA
Koruma faaliyetlerine devam eden av koruma kontrol ekipleri silah ve köpek sesleri duymalarının ardından bekleyişe geçti. Yedi saat süren bekleyişin ardından av köpekleri, tüfekleri ve çantaları ile denetimleri yapılan 6 avcının, yapılan kontrollerde avcılık belgelerinin bulunmadığı ve çantalarında ise koruma altında alınan karacalara ait kafa, ayak ve etler tespit edildi. İl Şube Müdürlüğü ekiplerince yasak avlandıkları tespit edilen şahıslara yaban hayvanını avlamak ve belgesiz avlanmaktan, tazminat ve idari işlem uygulandı.
Kaçak avlanan 13 şahsa 14 bin 865 lirası tazminat olmak üzere toplam 51 bin 472 lira para cezası uygulandı.

Bakmadan Geçme