Doğa kenti Ulus'a yakışmayan şok görüntüler

Doğa kenti Ulus'ta kanalizasyon atıkları olduğu gibi Ulus çayına akıyor, halkın sağlığı tehdit altında…

CHP Belediye Başkan adayı Çetin Selçuk Arslan yaptığı açıklamada, derenin zehir saçtığını belirterek, 2014 yılında büyük vaatler ile başkan olan Hasan Hüseyin Uzun’un gece gündüz, izin yapmadan çalıştığını ve 5 yılda tüm kanalizasyonu Ulus Çayına boşaltmayı başardığını söyledi. Arslan ayrıca, Mezgeller ve Samat mahallelerinin salgın hastalık tehdidi altında olduğunu belirtti.
DERE ZEHİR SAÇIYOR
İçilebilir özellikte olan Ulus çayına bırakılan kanalizasyon atıkları sebebiyle halkın sağlığının tehdit altına olduğunu söyleyen Belediye Başkan adayı Arslan, 5 yıl önce verilen vaatlerin tutulmadığı belirterek şunları söyledi;
 
“Bartın’ın Ulus ilçesinin kanalizasyonu olduğu gibi ilçenin ortasından geçen Ulus çayına bırakılıyor. Altyapısı yenilendiği belirtilen Ulus ilçesinin kanalizasyonu, atık arıtma tesisi yapılmadığı için Ulus çayına bırakılıyor. 10 milyon harcanarak yapıldığı belirtilen şehir kanalizasyonuna entegre çalışması gereken atık su arıtma tesisi kanalizasyon altyapısı ile birlikte planlanmadığı için Ulus çayına boşaltılıyor. Çok ciddi sağlık ve çevre sorunlarına yol açan kirlilik, yaklaşan yaz aylarında ilçe halkını salgın hastalık tehdidi ile karşı karşıya bırakıyor. Kanalizasyon çıkışı gözlerden uzak bir noktada içilebilir özellikte olan Ulus çayına bırakılırken ilçenin içme suları da yazın keson kuyularla yeraltı sularından sağlanıyor. Geçtiğimiz yaz ilçede ishal ve kusma salgını vakaları yaşandı. 2014 yılında başkan adayı olan Hasan Hüseyin Uzun, prestij projesi olarak sunduğu kanalizasyon çalışması çevre kirliliğinden öteye gidemedi.” 
Halkın sağlığını tehdit eden bu görüntüler sonrasında Çevre ve il sağlık müdürlüğünün ne yapacağı merak konusu oldu.


 

Bakmadan Geçme