Ehliyet sınavına girecek adayların dikkatine!

Bartın'da ehliyet sınavına giren adayların güzergahı ve sınav uygulaması değişti.

Sınav güzergahı Çaydüzü-Kurtköy kavşağı arasında yapılmaya başlandı. Direksiyon uygulama sınav değerlendirmeleri tablet bilgisayarlarla yapılmaya başlandı.
Bartın'da haftasonları 07:00-17:10 saatleri arasında yapılan ehliyet uygulama sınavı daha önce milli eğitim müdürlüğü önünden başlayıp çatmaca-il özel idaresi-hastahane kavşağı güzergahlarında yapılıyordu. bu güzergahlarda şu an devam etmekte olan yol yapım çalışmaları nedeniyle Çaydüzü-Kurtköy kavşağı arasında kalan güzergahta yapılmaya başlandı. Adaylar Kurtköy Osb Köprüsünün yanında yeni yapılan alanda ise geri geri park ve L park yapmaya çalıştı. Bu alanda başarılı olan adayların Potbaşı köprüsü yanında ise ani fren ve 25 metre geri geri gitme becerisi ölçüldü.
Daha sonra akıllı kavşakta dönüş yapan adaylar Kültür Merkezi Binasının Önüne gelerek sınavlarını tamamlamış oldu.

Direksiyon uygulama sınav değerlendirmelerinin tabletle yapılmasıyla daha önce her kursiyer için hazırlanan evraka gerek kalmadan toner ve kağıt israfının önüne geçildiği görüldü. Sürücü adaylarının sınav sonuçlar ise , Milli Eğitim Bakanlığının elektronik sistem ağı MEBBİS'e, oradan da anlık olarak Polis Bilgi Sistemi olan PolNet'e aktarılacak.
Böylece zamandan da büyük tasarruf sağlanmış olacak. Adaylar sınav sonuçlarını daha kısa zamanda öğrenebilecek ve ehliyet çıkarma işlem süresi kısalmış olacak.

Tablet bilgisayar uygulaması suistimalleri de ortadan kaldıracak; sınavda adayın yerine başkası giremeyecek. Sınavın başında tablet bilgisayarlarla adayın fotoğrafı çekilecek ve sistemdeki biyometrik kayıt eşleştirilecek.

Bu uygulamanın en önemli yanlarından biri de sınavdaki başarı ve başarısızlık oranlarını sistem üzerinden depolayıp analizler yapılacak olması. Bu çerçevede, bölgeler arasında sınav sürecine ilişkin hem başarı hem başarısızlıklar ayrı ayrı değerlendirilecek.

Bakmadan Geçme