Emek Ve Yürekle Yeni Bir Bartın

Gelecek kuşaklara daha güçlü, insanların daha huzurlu, daha mutlu olduğu bir Bartın bırakmak istiyoruz.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,  “Bartın Belediyesi olarak projelerimizi hayata geçirirken gelecek kuşaklara daha güçlü, insanların daha huzurlu, daha mutlu olduğu bir Bartın bırakmak istiyoruz. ‘Emek ve yürekle yeni bir Bartın’ hedefiyle ‘Her Biri Birbirinden Değerli 50+1’ dediğimiz projelerimizi de gelecek nesilleri düşünerek hayata geçirmek için canla başla çalışacağız” dedi.

“Üretken Belediyecilik” anlayışıyla altyapı ve üstyapıdan sosyal hayata, spordan, sanata her kesiminin hayatına dokunan birçok projeyi geçen 10 yılda hayata geçirdiklerini belirten Akın,  seçim öncesinde verdikleri sözleri yerine getirmenin gayretiyle çalıştıklarını ve hayata geçirdikleri projelerin 7’den 70’e herkese hitap eden ve her kesimin de takdir ettiği projeler olduğunu söyledi.  Akın açıklamasında “Ortaya koyduğumuz tüm projeleri hayata geçirirken, hizmetlerimize ihtiyaç hâsıl olan, öncelik arz eden ve faydalı olacağına inandığımız yeni projeleri de ekliyoruz. Kentimizde yaşayan insanlarımızın başka bir kente gitmek istemediği, hatta diğer illerden gelen dostlarımızın da kalmak istediği bir Bartın şehri olsun istiyoruz. Allah’a şükürler olsun, yaptığımız hizmetler, projeler, alt ve üst yapı çalışmalarımızın karşısında aldığımız teşekkür ifadeleri, bu yolda ilerlediğimizin de bir göstergesidir” dedi.

“Eski hallerini hatırladığımızda hizmetleri daha net görebiliyoruz

Özellikle yaz tatillerinde, bayramlarda veya özel günlerde il dışından gelen gurbetçilerin hayata geçen projelerle Bartın’ın daha güzel bir kent haline geldiğini gördüklerini ifade eden Cemal Akın, “Gittikleri şehirlerden yılın belli dönemlerinde ilimize gelen hemşerilerimiz Bartın’daki değişimi, yenilikleri, güzellikleri, farklılıkları gördüklerinde bunu bizlerle paylaşıyorlar. Belki sürekli bu kentte yaşayan insanlar olarak değişimin farkına varamayabiliriz veya zamanla güzelleştirdiğimiz, dokunduğumuz yerlerin eski halini unutabiliriz. Ancak; Yalı Mevki, Karaçay, Gazhane, Kaynarca, Kapalı Pazar, Ebu’d Derda Türbesi, Kanlıırmak  vb. çok sayıda yerin 10 sene önceki hallerini düşündüğümüzde nereden nereye geldiğimizi daha net görebiliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi karanlık noktaları aydınlatarak, gençlerin, ailelerin, üniversite öğrencilerimizin geç saatlere kadar huzurlu bir şekilde gezebilecekleri, güzel vakit geçirebilecekleri alanlar haline getirdik” sözlerine yer verdi.

“Emek ve yürekle yeni bir Bartın”

Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın’ı sevmek bir ömre bedel” diyerek doğruluktan, dürüstlükten, insan sevgisinden ayrılmadan azimle çalışma gayretinde olduklarını da dile getirdi. Akın, “Halkımızla kurduğumuz gönül bağı, en küçüğünden en büyüğüne kadar tuttuğumuz her el bize hayatta olmamızın gayesini hiçbir zaman unutturmadı. Ömrümün her safhasında vatan ve millet sevgisiyle Bartın’a ve ülkeme hizmet edebilmenin gururunu taşıdım. Bu gururu bana yaşatan tüm dostlara teşekkür ediyorum. “Emek ve yürekle yeni bir Bartın” hedefiyle, ayrıştıran değil birleştiren, devletle vatandaşı -  kentle kentliyi buluşturan, planlama ile uygulamayı - estetik ile doğallığı - geçmişle geleceği - dürüstlükle çalışkanlığı birleştiren, kenti sağlıklı bir çevreyle, bilim ve sanatla buluşturan, dayanışma ve huzuru sağlayan belediyecilik anlayışıyla Bartın’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme