Erdoğan'dan normalleşme açıklaması

17 günlük tam kapanma Pazartesi sona eriyor, normaleşme nasıl olacak?

“Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz”
17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek olan kısıtlamalar ile ilgili açıklama yapan Erdoğan detayların kabine toplantısının ardından açıklanacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, “Milletimize söz verdiğimiz şekilde Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz” dedi.
Vatandaşların gösterdiği özverilerin karşılığının vaka, ağır hasta ve vefat sayılarındaki belirgin düşüşte görüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedbirleri elden bırakmadan bu sayıları çok daha aşağıya çekmeyi umduklarını söyledi.
“GÜNLÜK HAYATI DAHA DA RAHATLATACAK ŞEKİLDE TEDBİRLERİ GEVŞETMEYİ PLANLIYORUZ”
“Milletimize söz verdiğimiz şekilde Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konudaki detayları kabine toplantısının ardından milletle paylaşacaklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Niyetimiz, Mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz. Milletimin şundan emin olmasını istiyorum: Salgının ülkemize sirayet ettiği 2020 Mart ayından beri aldığımız tedbirlerin, özellikle de kısıtlamaların tek amacı; 84 milyon vatandaşımızın her birinin sağlığını, hayatını, geleceğini korumaktır” dedi.
Mecbur olunmayan hiçbir tedbire başvurmadıklarını ve başvurmayacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan tedbirleri vatandaşların işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösterdiklerinin altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Bu desteklere rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme