Gökbörü pistlerdeki yerini aldı

Öğrenciler tarafından yüzde 100 yerli olarak üretilen ikinci elektrikli otomobil olan 'Gökbörü' pistlerdeki yerini aldı.

Bartın Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan “Gökbörü” isimli otomobil TÜBİTAK’ın 18-19 Eylül'de yapılacağı Elektrikli Araçlar Yarışı’na (Efficiency Challenge Electric Vehicle) katılıyor. Türkiye genelindeki 59 üniversiteden 71 takımın katıldığı yarışlarda Bartın Üniversitesi, 18 öğrenci tarafından yüzde 100 yerli olarak üretilen “Gökbörü” isimli elektrikli otomobiliyle yer alacak. Kocaeli Körfez Pisti’nde gerçekleştirilecek yarışlar öncesi TÜBİTAK tarafından iki aşama olarak teknik kontrollerden geçirilen “Gökbörü”, tüm testleri başarıyla geçti. 

Motor dâhil tüm aksamlar yüzde 100 yerli

Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden 16, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden ise 2 öğrencinin büyük gayretleri sonucunda piste indirdikleri “Gökbörü” isimli araç yüzde 100 yerli olarak üretildi. 2018 yılında “Çeşm-i Cihan” isimli elektrikli otomobille TÜBİTAK’ın yarışmalarından büyük başarı elde eden ekip, bu yıl da edindikleri tecrübelere yenilerini ekleyerek iddialarını sürdürüyor. 

Bilim ve Teknoloji Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Abid Ustaoğlu başta olmak üzere öğretim elemanlarından destek alan öğrenciler, aracın motoru, mekanik parçaları ve kalıbı dâhil tüm aksamlarını kendileri ürettiler. 

Destek veren kurumlar

Bartın Organize Sanayi Müdürlüğü, Erbay Motor, Barmak, MÜSİAD, Metyx, İleri Group, Ulupınar Mühendislik, Bartın Motor Yenileme, Bartın Oto Boya, Numesys, S.S. Esenyurt Kooperatifi, Meta Rulman, Kamaş Metal Kalıp A.Ş., Arg3, Kardeşler Oto Elektrik, Özek Otomotiv, Madeş, Mutlusan Elektrik, Ege Alüminyum, Motorcycles in Mind ve Cvs Reklam ile Erbay Motor’dan Erkan ve Erdoğan Bayar, Barmak’tan Ergin Üstünsoy ile Alaaddin Maden’e de projeye büyük destek verdi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, tebrik etti

18-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Elektrikli Araçlar Yarışı öncesi takımları ziyaret eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise Bartın Üniversitesi öğrencilerini ve projeye destek veren öğretim elemanlarını tebrik etti. Rektör Uzun’a öğrencilere olan teşvikinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Mandal, “Gökbörü” projesiyle ilgili bilgiler alarak, proje ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.  

Yarışlara katılan akademik personel ve öğrenciler:

Prof. Dr. M. Sabri Gök - Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı

Dr. Öğr. Üyesi Abid Ustaoğlu - Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Bilim ve Teknoloji Kulübü Akademik Danışmanı

  1. Umut Kayabaşı - Makinesi Mühendisliği Bölümü, Bilim ve Teknoloji Kulübü Başkanı

  2. Meltem Cenan – Makine Mühendisliği Bölümü

  3. Kadir Yıldız – Makine Mühendisliği Bölümü

  4. Nazım Cantürk – Makine Mühendisliği Bölümü

  5. Mücahit Balcı – Makine Mühendisliği Bölümü

  6. İlyas Erdem – Makine Mühendisliği Bölümü

  7. Ceren Yaşa – Makine Mühendisliği Bölümü

  8. Nur Sultan Demir – Makine Mühendisliği Bölümü

  9. Gizem Yoran – Makine Mühendisliği Bölümü

  10. Yasin Adıgüzel – Makine Mühendisliği Bölümü

  11.  Mehmet Babayiğit - Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

  12. Tuğba Esra Öncel - Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

  13. Emine Şahin - Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

  14. Ceyda Nur Demir - Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

  15. Ebru Ünal - Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

  16. Umut Can Avcı - Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

  17. Berfin Aykal - Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

  18. Yusuf Papurcu - Yazılım Ekibinde

Bakmadan Geçme