Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış Eğitimi

Ebelere güncel yaklaşımlarla doğuma bakış eğitimi verildi.

Bartın Devlet Hastanesi ile Karabük Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokol gereği, Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış Eğitim Programı kapsamında çalışan tüm ebelere,  beş gün teorik beş gün de uygulamalı eğitim olmak üzere toplam 10 gün süreyle eğitim verilmesi planlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakım ve Hasta Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen' Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış' eğitim programının birinci turu Bartın Devlet Hastanesinde tamamlanmıştır.

Bartın Devlet Hastanesi doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri, ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları ve normal doğumun yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan eğitim programında toplam 60 ebenin eğitim alması planlanmaktadır.

18 Aralık ile 29 Aralık tarihleri arasında birincisi düzenlenen eğitim programına, 15 ebe katılarak eğitimlerini başarı ile tamamlamışlardır. Eğitim sonunda, Bartın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz Dr. Betül HATİPOĞLU ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aslıhan YILMAZ ile Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nazan KARAHAN ve Öğr. Gör. Dürdane YILMAZ'ın  katıldığı törenle,  eğitimi tamamlayan ebelere sertifikaları takdim edilmiştir.

Bakmadan Geçme