Hastanede 65, haber çıkınca 5 gün sonra

Bartın Devlet Hastanesinde kanser riski taşıyan hastaya 65 gün sonraya gün verdiler, haber çıkınca 5 gün sonraya aldılar, bakın karşılığında ne istediler...

ULTRASON İÇİN 65 GÜN SONRAYA GÜN VERDİLER 10 DAKİKA "ERKEN GEL" DEDİLER

Bartın’da yaşayan 46 yaşındaki T. Avşar göğsünde bir sertlik olduğunu fark ederek 8 Mayıs tarihinde Bartın Devlet Hastanesinde muayene oldu. T.Avşar’nın yapılan muayenesinde memede tanımlanmamış kitle tespit edildi. Söz konusu kitlenin tetkiki için ultrason gerekirken T.Avşar’a 2 ay 5 gün sonraya ultrason günü verildi.

Bu nasıl sağlık hizmeti?

Memesinde kitle tespit edilen ve kanser şüphesi içeren ancak “Bugün git 65 gün sonra gel” denilen hastanın eşi Ş. Avşar, “Eşimin memesinde tespit edilen kitlenin kanserli olup olmadığını bile 65 günden önce öğrenemeyeceğiz. Sağlık hizmetlerinde her gün daha iyiye gidildiği söylenirken Bartın Devlet Hastanesinde benim eşimin memesindeki kitlenin tetkiki için 2 ay sonrasına gün verilebiliyor. Bu nasıl sağlık hizmeti? Zaten zor şartlarla geçinen insanlar olarak sürekli Ankara’ya, İstanbul’a gitme gücümüz  yok. Özel hastanelere gitme gücümüz zaten yok.” diyerek tepki gösterdi.

Kanser şüphesi var!

Eşinin kanser şüphesi altında olmasından dolayı korku içinde yaşadıklarını kaydeden Ş. Avşar, ultrasonun bir an evvel çekilmesi ve gerekli tetkiklerin yapılabilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Cumhurbaşkanımız bu hastanenin içler acısı durumunu bilmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Ş. Avşar, “Sn. Cumhurbaşkanımız Bartın’da Devlet Hastanesinin durumunu görsün. Bu duruma el atsın. Kanser şüphesi taşıyan bir hastaya nasıl 2 ay sonraya gün veriliyor? Cumhurbaşkanımız bu hastanenin içler acısı durumunu bilmeli.” dedi.

65 gün sonraya randevu verip 10 dk "erken gel" dediler

Memesinde kitle tespit edilen T. Avşar’ın eline tutuşturulan kağıtta ise randevu için verilen 65 günlük süre zarfının sonunda randevu saatinden 10 dakika önce ultrason çekiminin yapılacağı binada hazır bulnulması, sandalyeye oturup beklemesi, beklerken randevu sırasının ne zaman geleceğine yönelik soru sormaması, kapı zorlamaması istenildi.

Gelin röportaj yapalım, "Çok memnunuz" deyin!

Öte yandan Bartın Tv'nin yaptığı haberin ardından aranan hasta T. Avşar'a 5 gün sonrasına ultrason günü verildi.

Ancak hastane yetkilileri T. Avşar'ı arayarak; "Neden haber yaptırdınız?", "Hastanemize gelin ve hastanemizden çok memnun olduğunuzu ifade eden röportaj yapalım" şeklinde baskılara maruz bırakıldığı öğrenildi.

Bakmadan Geçme