Her zaman halkımızı düşünen bir başkan oldum

Cemal Akın, belediye bütçesini oluştururken hiçbir zaman halkın sırtına yük yüklemeden yaptıklarını, her zaman halkı düşünen bir başkan ve belediye yönetimi olarak hareket ettiklerini söyledi.

2009 yılında Belediye Başkanı seçildiğinde “kül parası” adı altında alınan ücreti meclis kararı ile kaldırdıklarını hatırlatan Başkan Akın “Özellikle sitelerde oturan vatandaşlarımızdan ‘kül parası’ adı altında Belediyeye para alınıyordu. 2009 seçim beyannamemde taahhüt etmiştim, seçildik, ilk mecliste ‘kül parasını’ kaldırdık” dedi.
Kendi başkanlığından önce yıllarca alınan ‘yol katkı payı’nı hemen kaldırdıklarını açıklayan Cemal Akın “Kanunda ‘yol katkı payı alınabilir’ diyor. Vakti zamanında belediyelerin gelirlerini artırmak için çıkmış bir kanun. Biz bu ücreti almamayı yeğledik. Doğal gaz çalışmalarından dolayı 437 km. yol yeni baştan elden geçti. Bu ücreti almaya devam etseydik, vatandaşlarımızın cebinden yüklü miktarda para çıkacaktı. Zaten ekonomik zorluklar sebebiyle vatandaşlarımız büyük geçim sıkıntısı içinde. Biz belediye olarak ekonomik sıkıntıya sıkıntı eklemek istemedik” dedi.
SUYA ZAM YAPILMADI, YÜZDE 10 İNDİRİM İLE DE HER AİLEYE YÜZDE 33 KATKI SAĞLANDI
Su ücretine zam yapmadıkları gibi yüzde 10 oranında da indirime gittiklerini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın “Her yeni yılın bütçesi bir önceki yılın Kasım ayında belirlenir. Kiralar, ilan reklam bedelleri vb. belediye gelirlerine enflasyon oranı kadar artırım yapılır. 2018 Kasım ayında enflasyon oranı yüzde 23 gibi çok yüksek bir rakam çıktı. Biz de 2019 gelir tarifemizde su ücretine zam yapmadık. Yapsaydık su yüzde 23 zamlanacaktı. 2019 Ocak ayında da enflasyonla mücadele ve aile bütçesine destek amaçlı su bedelini yüzde 10 ucuzlattık. Yani her aileye yüzde 33’lük bir katkı sağladık. Bu katkılardan önce bir eve 100 TL. su faturası geliyorduysa, uygulama sonrası fatura tutarı 67 TL’ye indi” dedi. 

 

Bakmadan Geçme